Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
justi2212
Odważny i aktywny forumowicz

9 marca 2017, o 13:36

To ja w takim razie też nie mam :hehe:
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 marca 2017, o 13:36

laure pisze:Ja już teraz też. Uwaga,będzie przeklenstwo: on mnie nawet denerwuje jak się nie odzywa. Pojebana jestem jakas..
Asia, nie jesteś, nie mów tak o sobie, nie potępiaj się tak :friend:

Zresztą, jak coś, to obie jesteśmy :D
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
justi2212

9 marca 2017, o 13:39

laure pisze:Ja już teraz też. Uwaga,będzie przeklenstwo: on mnie nawet denerwuje jak się nie odzywa. Pojebana jestem jakas..
Kochana, ja jak miałam natręctwo że jest nudny to w nocy mnie to obudzilo i czytałam w necie o nudnych facetach, oczywiście się nakrecilam i już spać nie mogłam :D za jakiś czas pojechaliśmy do mojej koleżanki to mnie denerwowało że nic nie gada i jest nudny, co oczywiście nie jest prawdą, ale na siłę to sprawdzałam, w końcu sobie dałam spokój :D
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."

Awatar użytkownika
katarzynka

9 marca 2017, o 13:41

Jak Was czytam dziewczynki, to po prostu oczom nie wierzę, że ktoś może mieć tak samo jak ja... Jakbym się cofnęła o całą drogę walki z zaburzeniem, jakbym nic o tym nie wiedziała. Dziś idę na terapię i aż się boję :(

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
justi2212

9 marca 2017, o 13:44

Nic się nie cofnelas :D masz kryzysik, też miałam, teraz trochę lżej jest, ale myśli się przebijają. Staram się olewać bo głupie są aż mi się śmiać chce. Dziś przeczytałam coś o homo i już prawie zaczęłam się zastanawiać jak to jest że ktoś jest homo, no takich rzeczy to jeszcze nie wymyślalam :hehe: :D

Awatar użytkownika
katarzynka

9 marca 2017, o 13:46

Myśli homo to ja miałam, a i owszem a jakże :D Tylko to było jeszcze jak byłam nastolatką, czyli dobre 10 lat temu, gdzie nie miałam pojęcia, co to nerwica i z czym się to je, ale schemat był ten sam katowanie się myślami, płacz itp.

laure
Zarejestrowany Użytkownik

9 marca 2017, o 13:46

Boisz się przed terapią? Ja na ogół odliczam dni i godziny do następnego spotkania :) zmień nastawienie. To jak dobry lekarz. A jeszcze odnośnie objawow: czy telepanie w środku i ucisk w klatce i głowie to objawy lęku? Ja mam ciągle w jego kobtekscie i te myśli ze się pomyliłam i zwariuje.
Awatar użytkownika
katarzynka

9 marca 2017, o 13:48

Boję Asia :( Ja się chyba już wszystkiego boję... Skoro mam myśli, że nie mam zaburzenia, to po co mam chodzić na terapię kiedy nic mi nie dolega... Totalna negacja wszystkiego, dlatego się boję :(

laure

9 marca 2017, o 13:52

Nieeee. Terapii się nie bój. To jest akurat jedyna rzecz która może Ci teraz pomoc. Serio. A co do strachu przed wszystkim: przed pół godzina spadła mi N ziemię łyżka. Do teraz się nie mogę uspokoić tak się zleklam.
Justyna22

9 marca 2017, o 14:08

A myślałam, że tylko ja mam takie sny. :P A tu znów się powiela. Dzięki dziewczyny! ;)
Awatar użytkownika
katarzynka

9 marca 2017, o 14:11

Justyna22 pisze:A myślałam, że tylko ja mam takie sny. :P A tu znów się powiela. Dzięki dziewczyny! ;)
Kochana, uwierz, że nie tylko Ty ;) Mnie się dosłownie śni to bardzo często i zawsze jest ten sam schemat, że jestem w związku z moim obecnym chłopakiem do którego mam rocd i zakochuję się w kimś innym i mam świadomość, że muszę mu to powiedzieć. Ba! Ostatnio mi się śniło, że zakochałam się w moim terapeucie... :shock: :DD

Justyna22

9 marca 2017, o 14:18

Mój luksus w tym momencie polega na tym, że śnią mi się tylko "obcy". Wcześniej mnóstwo facetów z mojego otoczenia. :? Łączę się w bólu. Pewnie znów mi się ktoś znajomy przyśni. :P
laure

9 marca 2017, o 14:23

Hm... a ja tylko we śnie czuję uczucia po staremu. Raz mo się śniło że miał inną i byłam taka przejęta ... tesknilam... a potem się obudziłam i było to co teraz.
Justyna22

9 marca 2017, o 14:36

Laure - też mi się takie sny zdarzały ale rzadziej...
kamila1998

9 marca 2017, o 14:47

To ja mam teraz inaczej.. Ostatnio dowiedziałam sie ze Patryk bedzie musial jechać na szkolenie tak? I bałam sie bo nigdy beze mnie nigdzie nie jeździł.. Wyjezdza jutro a mnie po prostu rozrywa..

Wydaje mi sie ze sie cieszę z tego powodu bo bede miała chwilę dla siebie a z drugiej strony nie wiem sama. Gubie sie w tym wszystkim.. Stresuje sie ze będzie sie patrzył na inna kobietę albo cos w ten desen....

Czuje ze nawet spać nie bede mogła jak pojedzie...
A wydaje mi się ze moze nie chce zeby jechal bo jestem zazdrosna ze ja nie moge sobie ot tak pojechac?

-- 9 marca 2017, o 15:47 --
Raz płacze ze mój Patrys moze nie chcieć kiedyś wziąć ze mną slubu a ciągle wydaje mi sie ze bylo by mi bez niego lepiej i sie odkochuje...
ODPOWIEDZ