Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy dobrze robię?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Angela1424
Zarejestrowany Użytkownik

4 października 2019, o 15:51

Witam !
Kochani mam pytanie ponieważ nie wiem czy sama siebie nie hamuje w odburzaniu. Też tak macie, że zajmujecie się czymś i jak przestaniecie, przychodzi myśl , przypomina się o nerwicy i odrazu przychodzi takie znużenie ... wtedy mówię sobie no masz nerwice i co z tego, nic strasznego się nie dzieje , niech sobie będzie i zajmuje się dalej tym co robiłam.
Pozdrawiam wszystkich! ;)
Angela1424

10 października 2019, o 13:25

Witam ! Chciałabym się dowiedzieć czy to też jest natretne myśl i jak mam z nią postępować. Otóż przychodzi mi teraz taka myśl w stylu " mam nerwice" oczywiście napewno Jet to myśl natretna bo pojawia się kilka razy w ciągu dnia. Przy pojawieniu się tej mysli jak przy wszystkich natretnych myślach odczuwam złe samopoczucie i przygnębienie. Czy mam robić z tą myślą to samo co że wszystkimi? Czyli akceptacja i ignorowanie ? Robię tak cały czas A ta myśl jest od trzech miesięcy i nie odpuszcza.
Pisałam wcześniej ten temat jednak nie uzyskałam odpowiedzi więc ponawiam i bardzo Was proszę jeśli ktokolwiek wie jak mam działać z tą myślą to proszę o informację.
Pozdrawiam Serdecznie.
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

10 października 2019, o 14:36

Hej 😉 siedzę sobie w pracy i czytam twój post . 1 pytanko jakie mi się nasuwa jest takie czy słuchałas Divovic o natretnych myślach jak nie to polecam . 2 dziś Hewad prowadzi kolejna pogadanke live na YouTube o 18 o myślach wiec tez ci polecam . A 3 to polecam nie rozkminiac tych myśli i nie przywiązywać uwagi ...powiedz im ze znasz je i wiesz po co one przychodzą ..a potem ze się nimi zaopiekujesz az w końcu znudzi im się dreczenie twojej osoby bo zobaczą ze na to nie reagujesz i pójdą sobie ..obiecuje ..😉
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Angela1424

10 października 2019, o 15:47

Maciej Bizoń bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Tak słuchałam tych nagrań ale jak to bywa przychodzą znow wątpliwości czy napewno dobrze robię. Dziękuję za informację o pogadance live, napewno obejrzę. Dzięki jeszcze raz za poradę. Pozdrawiam cieplutko ;)
ODPOWIEDZ