Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Cześć :) jestem tu nowa

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
Domi92
Zarejestrowany Użytkownik

29 października 2022, o 19:11

Cieszę się, ze i mnie tu zaprowadził mój stres i lęk, przynajmniej nie czuje się sama w tym wszystkim. Chciałabym podzielić się moją historią.

4 lata temu przeżyłam bardzo silny stres na swoim wieczorze panieńskim. Bliskie mi osoby, z którymi byłam w mega relacji przez 13 lat opuściło grono moich „przyjaciół”. Jestem osoba, która wiecznie spełniała czyjeś oczekiwania, tak, by zadowolić innych - nawet własnym kosztem, ale w tym dniu coś pękło i powiedziałam „dość” - co spotkało się z bardzo nieprzyjemną reakcją. Chciałam dodać, ze od zawsze byłam przewrażliwiona na punkcie własnego zdrowia, ale ten wieczór złamał wszystko.

W amoku stresu zaczęłam odczuwać dziwne dolegliwości, mrowienia ciała, hiperwentylacja.. to był dopiero początek.. nie wiem czemu zaczęłam sobie wmawiać, ze pewnie mam SM.. przebadana wzdłuż i wszerz w tym rezonans głowy z kontrastem wykazał tylko pojedyncze ogniska hiperintensywne o pochodzeniu naczyniopochodnym (moja mama i siostra mają to samo). Neurolog kazała to skontrolować za 2-3 lata, generalnie się nie zadręczać, ale ja i tak przebadalam rezonansem cały kręgosłup, który oprócz drobnych przepuklin i dehydratacji nie wykazał nic patologicznego. W trakcie moich obsesji zdrowotnych doszło jakby pieczenie fragmentów skory na udzie czy łydce, potem drętwienia nocne palcy u rak czy stóp, uczucie prądów w nogach, powidoki (wzrok badany kilkukrotnie - wszystko ok). Zauważyłam, że wtedy, kiedy przychodzi do mnie stres, że mogę mieć SM, to wtedy pojawia się właśnie w nocy jakieś drętwienie (dziś zdrętwiała mi pięta u stopy) - generalnie nieraz zaczynaja mnie już śmieszyć ale tez przerażać
Awatar użytkownika
Potok

30 października 2022, o 12:38

Hej
Ciesz się że masz już to za sobą, w sensie że otworzyły Ci się oczy na to jak ludzie potrafią być nieuczciwi i obłudni. Lekcja z życia wyciągnięta a to zawsze na plus :)
Masz tutaj jak i na yt prawdziwą skarbnice wiedzy dzięki której możesz stać się kimś jeszcze lepszym, potrzeba tylko zrozumienia, wyrozumiałości względem samego siebie i cierpliwości a efekty przyjdą szybciej niż się możesz spodziewać. Pozdrawiam i życzę powodzenia no i spokoju :)
sebastian86

31 października 2022, o 12:04

powodzenia w odburzaniu :)
Mistrz 2021 (L)
ODPOWIEDZ