Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Codzienna pielęgnacja skóry

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Halec
Zarejestrowany Użytkownik

5 grudnia 2024, o 12:21

Hej! Sprawa wygląda tak, że chcę zacząć świadomą i codzienną pielęgnację, ale totalnie nie wiem ,od czego zacząć .Mam sporo kosmetyków i chcę zacząć ich używać ,proszę POMOCY! Jakie składniki, na co, kiedy, jaki produkt stosować, co ile dni i w jakich sytuacjach dawać inne kosmetyki niż na co dzień.
Moja cera jest tłusta, ale tylko w tzw. Strefie T, mam sporo wągrów i zaskórników bardzo rzadko wychodzą mi pryszcze z białą główką najczęściej, gdy już się jakiś pojawia to są podskórne i bolące wiele razy próbowałam sama się za to wziąć, ale nie potrafię może ktoś mi tu doradzi.
Na ten moment nic nie używam i przemywam twarz tylko wodą
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

5 grudnia 2024, o 14:06

Tak ogólnie ja bym dala jakas basic pielegnacje bo nie wygląda na zdjeciu zebys miala to co opisujesz... kwas hialuronowy ,krem ,spf i cos do oczyszczania i tyle. ewentualnie niacynamid na jakies problemy. nic wiecej bym nie kombinowala na twoim miejscu bo jeszcze przekombinujesz

Dodam, ze na co dzień podstawą powinna być pielęgnacja przeciwsłoneczna https://sklep.kosmoprof.pl/pl/menu/filt ... 0-195.html I od tego bym tutaj zaczęła. Zerknij sobie do sklepu.
ODPOWIEDZ