Sporą część życia spędzamy , zdążając dokądś . Chwile które trwają zanim się tam znajdziemy nazywamy chwilami pomiędzy . Zbyt często są one przez nas marnowane .
Mój kolega złożył aplikacje na lepsze stanowisko . Stanowisko już na niego czekało ale on postanowił odczekać pół roku aż przyjmie tą pracę żeby mu zaburzenie zeszło Dopiero po tym czasie miał rozpocząć wymarzoną pracę .
Powiedział że był udręczony tym że będzie musiał zmaronować pół roku życia i czekać aż mu zaburzenie minie .

Moje życie jest zbyt krótkie , aby stracić kolejne pół roku na siedzenie w zaburzeniu . Teraz uświadomiłem sobie wartość tego czasu .
Ile ze swojego życia marnujemy ?
Jak wiele godzin , dni i miesięcy marnotrawimy , czekająć na coś co będzie miało miejsce np cudowne odburzenie

Niestety większość życia spędzamy w właśnie w takich chwilach pomiędzy .
Nigdy więc nie skupiaj się na dotarciu do miejsca przeznaczenia ! Zamiast tego znajdz nową wartość w podróży , będąc w stanie zrelaksować się w korku , będąc gotowymi by rozmawiać z innymi osobami znajdującymi się w naszym przedziale w pociągu , i odkrywając wiele przygód , które mogą zdarzyć się tylko w tych cennych momentach pomiędzy w naszym życiu .