Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Celowe nakręcanie lęku
- oleander
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej! Cierpimy na lęki, boimy się różnych rzeczy. Przykładowo - ktoś się boi horrorów, bo po nich ma mega jazdy, a i tak celowo te horrory ogląda. Przynajmniej u mnie taki mechanizm funkcjonuje. Mega się czegoś boję, wiem,że gdy to obejrzę/zrobię/przeczytam to będę czuć się o wiele gorzej a mimo to - robię to. Czy to typowe w nerwicy? Tak cholernie ciężko się temu oprzeć. Może ktoś ma podobnie.. mega mnie to dręczy.
Śmierć nie jest smutna. Smutne jest to, że większość ludzi wcale nie żyje.
Umysł to tylko narząd, reaguje na wszystko.
- blanco
Ja tak nie mam choc to moze byc dobra droga do tego zeby pokazac swojemu stanowi emocjonalnemu ze to tylko nerwica, patrz jestes w domu nikt cie nie obserwuje, ogladasz horror, po tym horrorze czujesz sie gorzej i tlumaczysz sobie ze to tylko nerwica 

- schanis22
ja tak nie robię i to nie jest dobra droga do wyjścia z nerwicy takim sposobem Oleander nie uspokoisz swojego stanu emocjonalnego wręcz przeciwnie .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
- schanis22
Oleander dlatego że nie uspakajasz swojego stanu emocjonalnego tylko go jeszcze bardziej nakręcasz a to nie jest dobry sposób na wyjście z nerwicy , podam Ci taki przykład ja się ciągle bałam raka i jak bym tak siedziała i szukała w goglach o tym raku oglądała nie wiadomo co, czy czytała to myślisz że w ten sposób bym się uspokoiła, i uspokoiła mój stan emocjonalny nie jeszcze gorzej bym go nakręciła . Jeszcze więcej bym się bał , jeśli lubisz się bać ok to pomyśl po oglądam sobie te horrory jak już wyjdę z nerwicy a teraz potrzebuję się wyciszyć i uspokoić emocję .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja zawsze się bałam horrorówoleander pisze:czuję się jeszcze gorzej.. jakbym była jakimś chorym wyjątkiem

Jeśli będziesz miała złe podejście to będziesz się nakręcać, a to nie ma sensu.
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
- blanco
No wlasnie nie musisz sie bac, dobrze ze sobie to uswiadomilas 
Wydaje mi sie ze w twoim umysle byla mysl "Musze sie bac", i stad robilas to co opisalas tutaj.
Popracuj nad tym falszywym przekonaniem, nie zmienisz tego od razu ale powolutku.
Wiesz nie jestem psychologiem ale tak mi sie wydaje ze to tak działa.

Wydaje mi sie ze w twoim umysle byla mysl "Musze sie bac", i stad robilas to co opisalas tutaj.
Popracuj nad tym falszywym przekonaniem, nie zmienisz tego od razu ale powolutku.
Wiesz nie jestem psychologiem ale tak mi sie wydaje ze to tak działa.
- oleander
Dziękuję. Będę musiała starać się temu oprzeć, choć to mega mega ciężkie. W zasadzie to chyba przez to moja nerwica trwa tyle lat
Śmierć nie jest smutna. Smutne jest to, że większość ludzi wcale nie żyje.
- blanco
Zadawaj sobie sama do siebie w glowie pytanie czy musze sie bac? czy mam jakies korzysci z tego ze ciagle sie boje? czy jest mi to konieczne i niezbedne do zycia?
jeszcze powinnas sobie tlumaczyc ze w zyciu nie chodzi o to zeby ciagle sie bac, tylko ze czasami czlowiek sie boi, ale nie powinnien ten stan trwac wiecznie bo mozna sie wykonczyc
jeszcze powinnas sobie tlumaczyc ze w zyciu nie chodzi o to zeby ciagle sie bac, tylko ze czasami czlowiek sie boi, ale nie powinnien ten stan trwac wiecznie bo mozna sie wykonczyc

- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Na twoim miejscu robiłbym dalej wszystkiego to na co mam ochotę... Tylko... po cholerę się nad tym zastanawiać czy to źle czy dobrze? Rób coś i nie twórz sobie presji. Bez sensu.