Dzień dobry.
Jestem nowy na forum. Jeśli temat założony w złym dziale to przepraszam.
W październiku 2024r. doznałem kontuzji obu kolan, okazało się że oba są do operacji. Obecnie jestem po pierwszej.
Od tamtego czasu moje zdrowie psychiczne siadło masakrycznie. Zacząłem sobie wymyślać inne choroby, typu SM itp., próbowałem to powiązać z kolanami. W pracy nie mogłem się na niczym skupić, ze względu na ból i stres o pogłębienie urazu.
W lutym lekarz przepisał mi Asertin. Zacząłem brać 21 kwietnia. Obecnie biorę 50mg, pierwsze 6 dni było to 25 mg.
Skutki uboczne to słabszy apetyt, koncentracja, ból brzucha i biegunka. Wiem, że to na początku może wystąpić.
Obecnie czuję się już trochę lepiej, może dlatego że więcej siedzę w domu i nie muszę mierzyć się z problemami. Zastanawiam się czy kuracja ma sens, czy nie rzucić leków póki jest dość krótki okres brania. Dużo czytałem o mocniejszych skutkach ubocznych i sie obawiam.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Asertin - lęki, czy pomoże?
-
- Nowy Użytkownik
Dzień dobry. Zamiennikiem Asertinu jest Asentra. Biorę dawkę 100mg. Ten medykament nazwany inhibitorem wychwytu zwrotnego seratoniny stosowany jest w leczeniu epizodów depresji i lęku. Sertalina zwiększa poziom seratoniny, co przekłada się na poprawę nastroju i zmniejsza objawy lękowe.