Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Halina
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
8 września 2016, o 18:03
bart26 pisze:Hmm czy mam natrety na temat schizy chadu . Nie nie mam to byly moje konie . Czy mam natretne mysli ktore powoduja zly stan tak mam takie mysli o zyciu . I dobrze bo przypominaja mi co musze robic . Nie mam leku moze tak bedzie prosto . Czasem mam dosc zycia ale kto go nie ma czasem frowam jak skowronek i wtedy to doceniam ta roznice . Najwaxniejsze to wierzyc . Halinka gdybys tak dzis uwierzyla ale tak naprawde uwierxyla jak schizofrenik wierzy w to ze rozmawia z drzewem to uwierz ze nie bylo by nerwicy prysla by jak gumka recepturka
Nie kapuję. Przeszło ci nn czy nie?
A gdybym uwierzyła, że jestem koniem, typ mogłabym sobie nim być w iluzji. Wiedząc, ze nie jestem koniem. Kuźwa jakie to porąbane to zaburzenie.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
bart26
- Odburzony i pomocny użytkownik
8 września 2016, o 18:08
Wiesz co Halinka z calym szacunkiem ale jak masz byc szczesliwa jako kon to nie krepuj sie napewno znajda dla ciebie niezla zagrode . Ja wierze w to co chce bo mi z tym dobrze . Czynktos sadzi ze sie nie odburzylem czy nawet nie umie tego wytlumqcxyc mam to gdzies . Mi z tym dobrze . Inqczej bez leku rozwijqm sie staram zalatwiac wlasne problemy a mam ich duzoo . Nie zamieram sie zalamywac na 24 moge na chwile bo to mi przypomina gdzie mam byc i co robic
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
Halina
8 września 2016, o 18:12
bart26 pisze:Wiesz co Halinka z calym szacunkiem ale jak masz byc szczesliwa jako kon to nie krepuj sie napewno znajda dla ciebie niezla zagrode . Ja wierze w to co chce bo mi z tym dobrze . Czynktos sadzi ze sie nie odburzylem czy nawet nie umie tego wytlumqcxyc mam to gdzies . Mi z tym dobrze . Inqczej bez leku rozwijqm sie staram zalatwiac wlasne problemy a mam ich duzoo . Nie zamieram sie zalamywac na 24 moge na chwile bo to mi przypomina gdzie mam byc i co robic
Po prostu pracujesz i tyle!
I co? I nic!
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
bart26
8 września 2016, o 18:25
Ale co ma byc zyje mam plany w jakis sposob sie spelniam mam male.dziecko o ktore chce dbac . Moge czasem sie nachlac wystawic glowe przez szybe i sie smiac az zeby mi wysuszy . Czego ty oczekujesz od odburzenia . ??
-- 8 września 2016, o 17:25 --
To jest twoje zdanie ze nic . Ike ludzi tyle opini . Kiedys bylem wrakiem czlowieka jaralem zielsko na umor moje dni wygladaly codziennie tak samo wieczna pogon za pieniedzmi . Spasiony nudziasz z miekkim sercem i dupa ze szkla . Dzis chodze na silownie mam fajne cialo jezdze na rowerze gram na gitarze czytam mase ksiazek pomagam ludzia w nerwicy i czasem sie smuce ale pozniej znowu sie ciesze zyciem . Czy jestem szczesliwy nie do konca przeszlosc mnie sciga ale to kwestia czasu czy chce cos zmieniac tak ciagle chce mam mase pomyslow nawet na druga prace i nawet na kursy tanca chce sie zapisac a co mi tam mam jeszcze 20 pare lat . Kurde to fajne aha i nie mam LEKU
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
Halina
8 września 2016, o 18:40
bart26 pisze:Ale co ma byc zyje mam plany w jakis sposob sie spelniam mam male.dziecko o ktore chce dbac . Moge czasem sie nachlac wystawic glowe przez szybe i sie smiac az zeby mi wysuszy . Czego ty oczekujesz od odburzenia . ??
-- 8 września 2016, o 17:25 --
To jest twoje zdanie ze nic . Ike ludzi tyle opini . Kiedys bylem wrakiem czlowieka jaralem zielsko na umor moje dni wygladaly codziennie tak samo wieczna pogon za pieniedzmi . Spasiony nudziasz z miekkim sercem i dupa ze szkla . Dzis chodze na silownie mam fajne cialo jezdze na rowerze gram na gitarze czytam mase ksiazek pomagam ludzia w nerwicy i czasem sie smuce ale pozniej znowu sie ciesze zyciem . Czy jestem szczesliwy nie do konca przeszlosc mnie sciga ale to kwestia czasu czy chce cos zmieniac tak ciagle chce mam mase pomyslow nawet na druga prace i nawet na kursy tanca chce sie zapisac a co mi tam mam jeszcze 20 pare lat . Kurde to fajne aha i nie mam LEKU
Bart ja nie sądzę, że nie jesteś odburzony, zle mnie czytasz
-
bart26
8 września 2016, o 18:41
To przepraszam ale czulem taka nutka zajezdza . Musisz mowic do mnie jak dobtakiego chopa.ze.wsi wiesz jak do wsiora
-
Halina
8 września 2016, o 18:56
bart26 pisze:To przepraszam ale czulem taka nutka zajezdza . Musisz mowic do mnie jak dobtakiego chopa.ze.wsi wiesz jak do wsiora
Spoko. Chciałam skorzystać z twoich kopów
-
przygnieciony
- Zarejestrowany Użytkownik
8 września 2016, o 19:29
Nie dość, że ciężko dzień to przed chwila musiałem iść na pocztę wysłać kilka listów. Myślałem, że zwariuję przy tym okienku. Pod koniec juz cały drżałem-miesnie. Po powrocie do domu nadal mi mięśnie chodzą. Czas pomyśleć o lekach, bo tak dalej żyć się nie da
-
kucyki46
- Gość
8 września 2016, o 19:58
przygnieciony pisze:Nie dość, że ciężko dzień to przed chwila musiałem iść na pocztę wysłać kilka listów. Myślałem, że zwariuję przy tym okienku. Pod koniec juz cały drżałem-miesnie. Po powrocie do domu nadal mi mięśnie chodzą. Czas pomyśleć o lekach, bo tak dalej żyć się nie da
Zamieściłeś taki nick i to być może była błędna decyzja. Wchodzisz tu i na "dzień dobry" przypominasz sobie, że jesteś jaki? Więc zmień to, napisz do admina i może zmień np na swoje imię.
Byłem niedawno na rekolekcjach i tam ksiądz powiedział; może gdy jesteś zagubiony, to gdy idziesz do łazienki, a tak jesteś stworzony aby pójść tam kilka razy dziennie i przypomnieć sobie kim jesteś.
Zaburzenie jest podłym stanem, ale jesteś ponad to, kiedy tylko chcesz i w to uwierzysz.
https://youtu.be/EXmlpIhH9PE
-
przygnieciony
8 września 2016, o 20:21
Tylko jak? Czytam i słucham o tym wszystkim, a to nadal nie pozwala mi żyć? Co robić, żeby stojąc przy okienku nie trzasc się z nerwow?
-
myszusia
- Odważny i aktywny forumowicz
9 września 2016, o 07:14
Od dwóch dni strasznie mnie bola lydki zaczęły bolec tak bez powodu nie ćwiczyłam,nie nadwyrezylam jedyne co to bylam mocno zestresowana przez kilka dni. Oczywiście pierwsza myśl zakrzepica i zator tak się tym zafiksowalam,ze mysle non stop,bo jakby nie bylo to pękają mi naczynka. Gdybym była w pl to.zapewne juz poszłabym z tym do lekarza choc tylko mnie te lydki bola a nie mam opuchlizny,zasinienia ani goracych.jedynie czuje ciagniecie przez co nie mogę dobrze spać,bo zaraz mysle ze cos się oderwie i będę mieć zator echhh. Miał tak ktos moze? Możliwe ze mnie tak bola ze stresu? Help....
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
jacobsen
9 września 2016, o 11:51
myszusia pisze:Od dwóch dni strasznie mnie bola lydki zaczęły bolec tak bez powodu nie ćwiczyłam,nie nadwyrezylam jedyne co to bylam mocno zestresowana przez kilka dni. Oczywiście pierwsza myśl zakrzepica i zator tak się tym zafiksowalam,ze mysle non stop,bo jakby nie bylo to pękają mi naczynka. Gdybym była w pl to.zapewne juz poszłabym z tym do lekarza choc tylko mnie te lydki bola a nie mam opuchlizny,zasinienia ani goracych.jedynie czuje ciagniecie przez co nie mogę dobrze spać,bo zaraz mysle ze cos się oderwie i będę mieć zator echhh. Miał tak ktos moze? Możliwe ze mnie tak bola ze stresu? Help....
Myszusia, ja tak miałam ostatnio. Pisałam w Twoim wątku na ten temat. Nic nie robię, zero ruchu. Leze dwa dni a tu nagle ból łydek. Podobnie miałam w styczniu tego roku, zrobiłam badania, które nkcnie wykazały. Mam nadzieję, ze tym razem też by tak było.
-
Koziorożec
- Gość
9 września 2016, o 19:40
Trzeci dzień łykam asertin 50mg i niestety po w miarę porządnym poranku przychodzą masakryczne godziny okołopołudniowe, kiedy lęk staje sie niemal nie do wytrzymania. Co robić... :-/
-- 9 września 2016, o 19:40 --
W ogóle czy jest to w nerwicy naprawdę normalne, że nosi się w sobie lęk niemal non-stop od świtu do zmierzchu? Źe jest się nienal cały dzień, jak na bombie? Czy tylko ja tak mam...
-
usunietenaprosbe
- Gość
9 września 2016, o 19:42
Koziorożec pisze:Trzeci dzień łykam asertin 50mg i niestety po w miarę porządnym poranku przychodzą masakryczne godziny okołopołudniowe, kiedy lęk staje sie niemal nie do wytrzymania. Co robić... :-/
-- 9 września 2016, o 19:40 --
W ogóle czy jest to w nerwicy naprawdę normalne, że nosi się w sobie lęk niemal non-stop od świtu do zmierzchu? Źe jest się nienal cały dzień, jak na bombie? Czy tylko ja tak mam...
To jest bardzo normalne !