No i oprócz holtera i konsultacji kardiologicznej pasuje, żebyś sobie zrobiła najważniejsze badania krwi ( o ile tego jeszcze nie zrobiłaś) takie jak: morfologia, OB, elektrolity (sód i potas), magnez, kreatynina, glukoza na czczo, TSH, żelazo, ferrytyna no i witamina B12.
Jazdy z sercem oraz objawy nerwicowopodobne często powoduje nadczynność tarczycy lub niedobory elektrolitów. Jasne, że nerwica może dać różne nawet najbardziej niesamowite objawy (dużo z nich już przerabiałem), ale takie podstawowe badania pasuje wykonań dla własnego spokoju.
Ja miałem przez jakiś czas podobne objawy z sercem co Ty- okazało się, że przez głupotę (treningi przy 37 stopniach + chlanie 6 browarów co 2 dni) pozbyłem się potasu. Po dwóch kroplówkach następnego dnia potas i tak miałem poniżej dolnej granicy. Jak wyrównałem potas jazdy z sercem (nagłe ataki tachykardii, jakieś przeskakiwania) ustały, ale cóż........... nerwica pozostała
-- 25 sierpnia 2016, o 22:53 --
Halina pisze:No i pieknie,;sertralina (zoloft), ktora przyjmuje spowodowala u mnie niedoczynnosc tarczycy (mala produkcja tyroksyny), dzisiaj po poludniu odebralam wyniki. No, nic, nie panikuje, dowiem sie, co i jak ... Prawdopodobnie przez ten lek zwiekszyl sie poziom cholesterolu. Nie mowiac o tym, ze wlosy zaczely mi wypadac pękami. No, coz? Co mi pozostalo? Walka bez lekow. Niestety tak bywa, ze na jedno dziala, na drugie szkodzi .... Dlatego polecam co kilka miesicy zrobic sobie badania ...
Odnosnie tyroksyny - jej niedobor moze powodowac stany depresyjne. Yeah !
I kolo sie zamyka.

Psychotropy mogą mieć bardzo nieprzyjemne skutki uboczne. Ja jadłem przez 5 miesięcy paroksetynę i oprócz klasycznych efektów ubocznych (problemy z erekcją i ejakulacją) dostawałem silnego skurczu oskrzeli w czasie jakiegokolwiek wysiłku, czyli typowe objawy astmopodobne- świszczący oddech i walka o powietrze. Pomijam kwestię, że mimo treningów i prowadzenia takiej samej diety jak zwykle znacznie pogorszył mi się skład ciała- mięśnie się wyraźnie zmniejszyły (siła też znacznie spadła), a brzuch obrósł paskudnym tłuszczem.