Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
katarina666
Zarejestrowany Użytkownik

30 czerwca 2016, o 08:51

Te myslenie własnie jak widac wiąze sie z tym ze nie radze sobie ze stresem tak jak powinnam a to wszystko przez to, że na poczatku dała mi w kosc nerwica jak jeszcze nie miałam o niej takiego pojecia jak mam teraz no i miałam burzliwy zwiazek co tez duzo sie stresowałam, dlatego teraz tak mam,ze jak pomysle o jakim kolwiek stresie łapie mnie lęk..
dużo jeszcze musze sie nauczyc jak widac :/

-- 30 czerwca 2016, o 08:51 --
Nie każdy ma tyle siły psychicznej.. ja chciałabym się tego nauczyć jak od nowa jej zaczerpnąć zeby radzić sobie ze stresem w życiu codziennym i nawet w dużo poważniejszych sprawach jaką jest np śmierć bliskiej osoby - z tym mam największy problem
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

30 czerwca 2016, o 09:09

To ty decydujesz jaki kit sobie wciskasz . Zawsze sa dwa wybory lewo i prawo . Wyobraz sobie kim chcesz byc i daz do tego by byc . Nigdy nie mow ze wiesz bo ludzie ktorzy wiedza to tchorze ludzie ktorzy wierza to wygrani ludzi .

Czas4m mnie rozwala tekst .
Ale ja to wszystko wiem tylko ze .....
Jakie ze jakie watpliwosci albo idziesz z cycem do przodu po trupach albo sama stajesz sie trupem .
Nie mow ze ja mam sile psychiczna z nikad . Nie znasz mojej historii i nie chciala bys byc w mojej skorze . Wszystko jest stanem umyslu to co sobie wmawiasz to odzwierciedla ciebie i twoje czyny .

Ile chcesz byc wiezniem , wszystko wymaga pracy . Chcialbym ci uswiadomic ze zmieniac trzeba sie juz tu teraz nie czekaj na nic na gotowosc bo nie ma takiej to zludne myslenie .

Naprostujemy cie tu spokojnie tylko pokaz ze chcesz . Zacznij akceptowac siebie taka jaka jestes . Albo dalej wmawiaj sobie kim chcesz byc a kim jestes .

Na smierc bliskiej osoby tez nie masz wplywu nienobronisz wszystkich . Ciekawe czy ta bliska osoba w chwili najgorszej chciala by zebys umarla razem z nia mentalnie . Cierpienie jest fajne uczy ja lubie cierpiec i wcale mnie to nie boli przerodzilo sie w sile niewyobrazalna . Jezeli mi sie to udalo to co ty jestes inna .

-- 30 czerwca 2016, o 08:09 --
I jeszcze jedno

Nie jestes KAZDY .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
katarina666

30 czerwca 2016, o 09:23

Staram sie akceptować taka jaka jestem w gorszych chwilach mniej mi to wychodzi.. Oczywiscie że jestem chetna nazbieram w sobie siły tymi postami co czytam od Ciebie i o wiele leoiej sie czuje, ja po prostu nie jestem nauczona pewnych technik myslowych tak mi sie wydaje a podobno mozna tego sie nauczyc jak wierszyka na pamiec
bart26

30 czerwca 2016, o 09:31

Oczywiscie ze mozna .
Z Farcikiem Katarina
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
katarina666

30 czerwca 2016, o 09:34

tylko musze wiedzieć jak to zrobić :)
bart26

30 czerwca 2016, o 09:36

Hahaha mowilem ci ze ci co wiedza to tchorze !!!!!!!!
Poprostu uwierz ze juz taka jestes twarda babka ktora ma wyjebaneeee

WIARA WIARA WIARA
Awatar użytkownika
katarina666

30 czerwca 2016, o 09:37

a moge zapytac czy sam do tego wszystkiego doszedłes?byles samoukiem czy z pomoca psychologa/ psychiatry/leków ?
bart26

30 czerwca 2016, o 09:45

Sam z pomoca Victora Divina i innych mordeczek z forum z pomoca muzyki znajomych przyjaciol ale przedewszystkim z pomoca bledow cierpienia wnioskow to one krztaltuja . Wiesz jest takie przyslowie .
Czlowiek uczy sie.nq bledach tak to prawda ale.nie.do konca
Czlowiek uczy sie na bledach gdy wie ze je popelnia
Mysl wyciagaj wnioski czytaj miedzy wierszami . Nie przezywaj a doswiadczaj . To najlepsza rzecz jaka zostalismy obdarzeni . Doswiadczenie wniosek moc wyboru drogi

-- 30 czerwca 2016, o 08:45 --
Nie bralem nigdy zadnych lekow nie bylem nigdy u psychiatry bylem pare razy u psychologa ale wydawalo mi sie ze wiem wiecej od niego i zrezygnowalem
Krystian S

30 czerwca 2016, o 09:53

Czy bladość to tez objaw nerwicy, jestem jakis taki blady dzisiaj i slaby:/ malo spałem to pewnie od tego
bart26

30 czerwca 2016, o 09:57

Moze masz bialaczke :DD
Krystian S

30 czerwca 2016, o 10:02

Powaznie pytam:) nie chce nic sobie wkrecic :p bo juz coraz lepiej ze mna :)

-- 30 czerwca 2016, o 10:02 --
Ogolnie juz chyba z 4 dzien tak sie czuje, akceptuje to caly czas ale cos nie chce minac na dobre :)
bart26

30 czerwca 2016, o 10:03

Coraz lepiej a pyta czy bladosc to objaw nerwicy . Nie kurde to moze byc objaw wszystkiego . Od goraczki po brak slonca . Ty chyba zle tozumiesz odburzanie . Sadzisz ze odburzony czlowiek ktory bal sie raka nie bedzie juz o nim nigdy tozmawial albo ze odburzenie przykdzie sobie samo i kiedys tam bedziesz mogl poczytac o raku .
Krystian S

30 czerwca 2016, o 10:05

Zadalem proste pytanie, po co te nerwy od razu ?
bart26

30 czerwca 2016, o 10:08

Nie chce minac bo sie dziwisz.
Ja sie nie denerwuje
Dlaczego tak sadzisz
Krystian S

30 czerwca 2016, o 10:13

Ale w sumie to masz racje, ja nawet nie widzialem siebie w lustrze w pracy tylko znajomy powiedzial mi ze hestem blady a ja juz sobie wbijam cos do glowy, i zaczely sie wieksze objawy, lece do pracy bo cala praca pojdzie na marne :)
ODPOWIEDZ