Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Prew
Zarejestrowany Użytkownik

22 października 2015, o 15:33

Buziaki w Wasza strone:) zreszta jak zawsze! Podnoscicie na duchu!!!;*
Awatar użytkownika
kadaweryna

22 października 2015, o 16:22

Hej a wiecie co mnie wyleczyło z użalania się? Czytanie książek o wojnie. Polecam Doktora Żywago i Jeden dzień Iwana Demisowicza. Ludzie podczas wojny dosłownie ginęli od razu jak tylko się załamali nad swoim losem i oni wszyscy w tych książkach robią wszystko, żeby nie popaść w rozpacz. Jak mnie czasami bierze to wystarczy jakaś książka o łagrach i jestem zdrowa :)
Pozdrowionka miłego dnia!
kasiaaaaka

22 października 2015, o 17:32

Ja wróciłam do domu i rycze. Oczywiście nie dostałam od lekarza w Holandii skierowania, pooglądał moją noge, ja nakłamałam ale to nic nie dało. Mówił wlasnie o zakrzepicy, że musiałaby mi puchnąć noga, musiałabym mieć jakieś zabarwienia na nodze, ale przecież to też moze się niczym nie objawiać? I czy jak miałam badania krwi w marcu to takie poważne schorzenie mogło mi się teraz rozwinąć ? Czy takie choroby mogą się nagle pojawić? Leciałam samolotem 2h i wkrecam sobie że to przez to.
betii

22 października 2015, o 19:34

Kasiaaaaka na pewno żadnej zakrzepicy nie masz.Wyolbrzymiasz to wszystko.Wiem bo ostatnio mam tez problemy zdrowotne i z wszystkiego robię z igły widły.Jakby mi ktoś co najmniej dał wyrok śmierci.To nerwica sprawia ze wszystko wyolbrzymiany i szukamy drugiego dnia.Na siłę próbujemy sobie dopasować różne objawy.Na pewno u Ciebievwszystko ok.jestem pewna i Ty też w to uwierz.☺A już od lotu samolotem......No daj spokój.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
kasiaaaaka

22 października 2015, o 19:42

Haha wiem to śmieszne, ale i to mi przyszło do głowy... naczytałam sie i nawet od długiego lotu samolotem można sie nabawić. Nie chce mi sie wierzyć że te wszystkie bóle nie maja żadnej przyczyny.. ciągle czuje tą łydke i o niej myśle, mam wrażenie że czuje jak mi krew tam przepływa, czuje jakieś mrowienia. Codziennie mi coś dolega. Jak nie dostałam dziś skierowania na żadne badanie to wyszłam i się popłakałam.
betii

22 października 2015, o 20:00

Zaufaj lekarzowi.kasiaaaka
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
kasiaaaaka

22 października 2015, o 20:11

Nie ufam lekarzom bo wydaje mi się że to ja mam racje :)
era49
Odważny i aktywny forumowicz

22 października 2015, o 21:40

Kasiu 2h to nie jest dlugi lot....Ja dzisiaj dluzej jechałam autobusem. :D
Awatar użytkownika
Jerry

22 października 2015, o 22:13

kasiaaaaka pisze:Nie ufam lekarzom bo wydaje mi się że to ja mam racje :)
Objawy przypominają zapalenie terramorficzne żył kończyn dolnych. Nic strasznego. Pomaga na to Rutinoscorbin.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Awatar użytkownika
zlekniona

23 października 2015, o 01:22

Kasia, przede wszystkim zakrzepica nie dawała by Ci objawów przez całe tygodnie tylko zawinęłabyś się penie w jeden dzień. To jest największy problem w zakrzepicy że szybko postępuje, i ludzie za długo zwlekają z telefonem na pogotowie.
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
Awatar użytkownika
dusznomi

23 października 2015, o 09:33

Kasia, zgadzam się, u mnie w rodzinie jest choroba zakrzepicy, a mój znajomy prawie nie poszedł do św Piotra przez to cholerstwo. Na prawdę uwierz mi, czytam Twoje wpisy i wiem, że jej nie masz, a nie skończyłam medycyny :) Zakrzepica jest wredna i atakuje szybko, nie daje objawów tygodniami, miesiącami, działa w mgnieniu oka. A jak chcesz sama to sprawdzić, zrób sobie badanie na DDIMERY- ja je robię często, chociażby ze względu na obciążenie rodzinne. Jak brałam hormony badałam nawet raz w tyg., ale to tylko dlatego, że bałam się tak samo jak ty, popadałam w panikę. Wyczytałam, że nie jesteś w Polsce, wiec nie wiem jaki będzie u ciebie koszt tego badania, ja place za to 30 zł, wyniki mam po 15 min. :) I uwierz mi na tę chorobę, trzeba też "pracować" :)
kasiaaaaka

23 października 2015, o 16:00

Niestety w Holandii można tylko i wylacznie dostać skierowanie od lekarza na badania krwi, sama jak bym chciała to nie moge. Wiec może to lepiej dla mnie? W Polsce ciągle latałam po lekarzach. Ale co jak co zakrzepica na pewno daje jakiś czas objawy, bo to niemożliwe nagle jeden dzień i ktoś zachoruje? Mój kolega miał i strasznie mu noga puchła. A czy zakrzepica ma coś wspólnego z ciśnieniem krwi i pulsem? Ja lekarzowi w Holandii naściemniałam że brałam tabletki antykoncepcyjne, że boli mnie łydka itp, mówił mi wlasnie o zakrzepicy, ale podotykał obie nogi, kazał naciągać mięśnie i robił rozne takie ćwiczenia ale powiedział że nogi sa w dobrym rozmiarze, nie ma sensu robić badań.
Awatar użytkownika
Jerry

23 października 2015, o 16:07

I może dlatego, że nie robią poważnych badań na każdy ból łydki są tak bogatym narodem?..
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
kasiaaaaka

23 października 2015, o 16:20

Jerry zauwazylam że Ty zamiast pomagać to Twoje odpowiedzi są zawsze złośliwe. Lepiej się nie wypowiadać niż psuć dodatkowo czlowiekowi dzień. Temat jest "Slabszy dzien, kryzys, ogolne pytanie, wyzal sie swobodnie" . Ludzie tu oczekuja slowa wsparcia a nie kąśliwych komentarzy.
Awatar użytkownika
Jerry

23 października 2015, o 16:27

Kasia, a zauważyłaś, że to już chyba druga strona tego wątku, na której większość miejsca poświęcona jest Twojej łydce? I nie żalisz się już na nerwicę, ale na bezlitosny holenderski system zdrowotny.

Jestem kąśliwy bo z Twoim doświadczeniem powinnaś już była przyjąć argument, że to nerwica, a nawet jak nie nerwica to raczej nic poważnego. Moja babcia miała zakrzepicę i objawy były takie, jak opisywane tu przez innych - nieznośny ból i opuchlizna. Wcześniej miewałaś problemy z sercem, które nie pozwalały Ci biegać, a później okazywały się jedynie nerwicą. Po prostu pamiętaj, że problem jest w Twojej głowie, a nie łydce i chociaż staraj się przyjmować słowa pocieszenia i wytłumaczenie, że to tylko nerwica.
ODPOWIEDZ