Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Gość
A czytalas tu na forum o roznicy miedzy schizofrenia a nerwica? Jest artykul, poszukaj, ja z tel Ci nie podesle.
- MaksiaKasia
- Zarejestrowany Użytkownik
Kiedyś, na początku swoich ,,przygód" z nerwicą bardzo bałam się schizofrenii. Poszłam więc do jednej z najlepszych psychiatrów w Polsce (mniejsza już o to). Powiedziała mi tak: ,,pani Kasiu, gdyby miała pani schizofrenię, bądź jakąkolwiek psychozę, to gwarantuję pani, że nie czułaby pani, że ją ma - uważałaby pani że jest zdrowa jak ryba i nie latała po lekarzach, a na bank nie bała się tego" 
I dodała, że pracuje na różnych oddziałach i nigdy ale to przenigdy nikt z nerwicy nie popadł w schizy

I dodała, że pracuje na różnych oddziałach i nigdy ale to przenigdy nikt z nerwicy nie popadł w schizy

Żyję w klatce. Od lat. Chcę nauczyć się żyć na nowo...
-
Oj u mnie PMS na całego w ogóle moje wszystkie najgorsze dni kiedy sie złe czułam leciałam na SOR albo NPL to były właśnie ok 2 dni przed lub do 2 dnia miesiączki. Pozostałe dni jako tako. Teras było dokładnie tak samo właśnie mi sie kończy, a od czwartku zeszłego tygodnia miałam rożne jazdy. Wiec i mnie ma wpływ.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Zabka hehe jak bym widzial siebie wiesz szczescie w nieszczesciu ze o takich rzeczach piszemy ja od 5 miesiecy jak mam zaburzenie zjadlem najmocniejszy lek to jakas ziolowa tabletka . Ale dzis po akcjach z moja szchizofrenia prosta tzn nerwicowa wyimaginowana schiza a pozniej mich95 napisal tez smutna rzecz oczywiscie nie mam problemu i rozumie go. A pozniej powrot do domu i klutnia z baba i poprostu musialem zapierniczyc sobie relanium pol tabletki bo takie cos mam tylko mayka mi to dala bo ojciec to jadl jak mial.zjazdy po alko. No dzisiejszy dzien to porazka konkretna jeden z najwiekszych zawirowan jakie mialem . Ale jakos spokojnie sie czuje po tej tabletce taki zajebiscie powolny i twgo mi bylo trzeba AVE.
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- MaksiaKasia
Tak z ciekawości Agusiab1 - co Ci robili na SORze? Bo ja się boję szpitali i pogotowia. Generalnie uważam, ze by mnie nie mogli uspokoić itp. Takie tam fazy.
- żabkamała
Mam nadzieje, że jutro bedzie lepiej...tego życzę sobie i wszystkim co mieli dzisiaj gorszy dzień. AMEN. 
-- 19 maja 2015, o 21:39 --
Mam nadzieje, że jutro bedzie lepiej...tego życzę sobie i wszystkim co mieli dzisiaj gorszy dzień. AMEN.

-- 19 maja 2015, o 21:39 --

" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
-
Na SOR byłam 3 razy, robili mi ekg cukier, dawali propranolol po godzinie znowu ekg i do domu, raz jak pokechalam było to przy wdrażaniu elicei to wezwali na SOR neurologa i psychiatrę z oddziału ale tak samo ekg propranolol wyciszalo sie wszystko i do domu :/MaksiaKasia pisze:Tak z ciekawości Agusiab1 - co Ci robili na SORze? Bo ja się boję szpitali i pogotowia. Generalnie uważam, ze by mnie nie mogli uspokoić itp. Takie tam fazy.
- MaksiaKasia
Czyli tylko na uspokojenie serca? (wygooglowałam sobie propranolol
). Ja elicee biorę 20 mg. Do tego 10 mg cloranxen i mogę sobie brać doraźnie, ale to cudo uzaleznia, wiec staram sie za wszelka cene nie brać, bo właśnie przechodzę objawy odstawienne 5mg...
A z jakimi objawami pojawiałaś się na SOR?

-
Wiesz Szybkie bicie serca najdłużej ile wytrzymałam to waliło mi 8h non stop szybko ze aż mi sie słabo robiło jakby z wysiłku, pieczenie ciała ból w klatce piersiowej, mdłości. Ja 20 mg elicei biorę od wczoraj do tej pory byłam na 10 mg doraźnie mam xanax ale użyłam go dopiero przez ostatnie 5 Mcy 2 razy. Propranolol mnie dobrze wycisza ale tego to wzięłam z 15 razy ostatnio właśnie 2 dni przed miesiączka bo tak mi lekarka zaleciła ze jak bede czuć mega napięcie i niepokój mam sobie wziac bo on oprócz tego ze obniża tętno to uspokaja
-
Zabka mała jednocześnie w bólu
ale tak serio to osoba bez nerwicy mysli pierdoly widzi cos katem oka ma lekkie przewidzenia etc ... Tylko sie nad tym nie zastanawia i dlatego sie w to nie wkreca. Widze po sobie . Jestem mega wyczulone na każda durna myśl. Mój mózg jej szuka , sam przywołuje jakieś durnoty. Trzeba to puścić , zobaczyć ze myśl jest z dupy ale w sumie poza nastrojem nie wpływa na zycie . Zrobiłam sobie ostatnio taki eksperyment z autem. Nakrecalam sie celowo w domu ze moze nie będę pamiętać jak sie je prowadzi , potem usilowalam sobie teoretycznie to przypomnieć ... Kircże miałam chaos , kompletnie mi sie mieszalo, wsiadlam do auta i pojechałam bez problemów.
to wlasnie trochę dowód na to ze jak sie nakrecasz to we wszytko upierasz i twój mózg ci to udowodni, ale poza lekiem na nic innego to nie wpływa
.
Maksia Kasia propranolol obniża tez napięcie miesniowe bo to bedą bloker. Często go dodają w neurastenii albo nerwicy lekowej zeby oszukać mózg : ciało ejst odprezone mózg dostaje informacje ze nie ma zagrożenia i łatwiej sie wycisza .

Maksia Kasia propranolol obniża tez napięcie miesniowe bo to bedą bloker. Często go dodają w neurastenii albo nerwicy lekowej zeby oszukać mózg : ciało ejst odprezone mózg dostaje informacje ze nie ma zagrożenia i łatwiej sie wycisza .
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, o 23:06 przez Panikarra, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaksiaKasia
Agusia, może to jakaś nerwica serca, czy coś? Ja stany lękowe mam 24h, ale zwykle bicie serca takie mocne się zmniejsza po powrocie do domu, uspokojeniu, czy zastosowaniu kwadratu oddychania: 4 sekundy wciągasz powietrze, 4 sekundy trzymasz, 4 sekundy wydychasz i 4 sekundy czekasz. Próbowałaś takich technik? Moje standardowe tętno to 90/100, podczas gdy mój ukochany ma 60 ;]
Z benzo uważaj. One są baaardzo miłe, ale szuje bardzo uzależniają. Tzn. ja biorę głupio, bo 10 mg codziennie (brałam 15) i w zasadzie w takich sytuacjach to nie pomaga jak się na stałe bierze. Najlepiej jest jak sobie walnę 20 mg, albo 30, albo 40 jednorazowo - wtedy róznica jest boska po 40 minutach. Dążę do wyzerowania, żeby właśnie brać doraźnie.
Panikkara - zazdroszczę, że możesz sobie wsiąść i pojechać
ja najpierw musiałabym umieć dojść na parking pod blokiem sama. A w aucie mam fazę że wyskocze, bo mi odwali (jako pasazer) a jako kierowca (ostatnimi czasy rzadko, bo mam szofera
) że odwali mi i wjade gdzies, albo nie zahamuje. 
Z benzo uważaj. One są baaardzo miłe, ale szuje bardzo uzależniają. Tzn. ja biorę głupio, bo 10 mg codziennie (brałam 15) i w zasadzie w takich sytuacjach to nie pomaga jak się na stałe bierze. Najlepiej jest jak sobie walnę 20 mg, albo 30, albo 40 jednorazowo - wtedy róznica jest boska po 40 minutach. Dążę do wyzerowania, żeby właśnie brać doraźnie.
Panikkara - zazdroszczę, że możesz sobie wsiąść i pojechać

- katatachna
Kochani, a powiedzcie mi odnośnie ataku paniki, czy mieliście takiego rodzaju atak, który pojawił się w łóżku, w nocy przed snem i to takiego rodzaju atak, że najpierw było jakby mnóstwo myśli niewiadomej treści, tak jakby wulkan kipiał, a Wy do końca nie wiecie co się dzieje, bo nie było to spowodowane żadna konkretną myślą i nagle po tym momencie, pojawia się chęć płaczu, ucieczki nie wiadomo gdzie, tak jakby w środku człowieka się wręcz gotowało?
- żabkamała
Był taki okres, że co wieczór tak miałam, zamykałam oczy i miałam atak paniki+ natłok myśli, obrazów myślowych...jak przychodziła pora snu to już się balam, że "zaraz się zacznie"... pozwól temu być, oddychaj i nie uciekaj od tegokatatachna pisze:Kochani, a powiedzcie mi odnośnie ataku paniki, czy mieliście takiego rodzaju atak, który pojawił się w łóżku, w nocy przed snem i to takiego rodzaju atak, że najpierw było jakby mnóstwo myśli niewiadomej treści, tak jakby wulkan kipiał, a Wy do końca nie wiecie co się dzieje, bo nie było to spowodowane żadna konkretną myślą i nagle po tym momencie, pojawia się chęć płaczu, ucieczki nie wiadomo gdzie, tak jakby w środku człowieka się wręcz gotowało?

" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja tak nie miałem ale powiem Ci, że w tych stanach to norma, idziesz spać starasz się wyluzować, w okół cisza, nie skupiasz się na niczym, myśli zaczynają szaleć same z siebie. No i przychodzi atak paniki który jest ich efektem. Standard. Nie ma się czego bać serio.katatachna pisze:Kochani, a powiedzcie mi odnośnie ataku paniki, czy mieliście takiego rodzaju atak, który pojawił się w łóżku, w nocy przed snem i to takiego rodzaju atak, że najpierw było jakby mnóstwo myśli niewiadomej treści, tak jakby wulkan kipiał, a Wy do końca nie wiecie co się dzieje, bo nie było to spowodowane żadna konkretną myślą i nagle po tym momencie, pojawia się chęć płaczu, ucieczki nie wiadomo gdzie, tak jakby w środku człowieka się wręcz gotowało?
-
Jak długo bierzesz juz Elicee??? Mnie martwi, że pomimo brania jej mam rożne objawy somatyczne, ale to pewnie tak nie działa, ze wszystko znika.MaksiaKasia pisze:Czyli tylko na uspokojenie serca? (wygooglowałam sobie propranolol). Ja elicee biorę 20 mg. Do tego 10 mg cloranxen i mogę sobie brać doraźnie, ale to cudo uzaleznia, wiec staram sie za wszelka cene nie brać, bo właśnie przechodzę objawy odstawienne 5mg...