Słuchaj ja równiez mam problemy kręgosłupa i w dużej mierze somatyczne napięciowe.....w spoczynku mam rozumieć podczas np leżenia?JestemNadzieja pisze: ↑4 lutego 2024, o 09:22Hej. Jest tu ktoś z hipochondrią? Nie mam już siły z tym koorestwem. Ogólnie choruję na SM i oczywiście zaburzenia lekowe. Od 3 lat mam silne bóle pleców SPOCZYNKOWE,nie mogę leżeć ani spać. Umęczona jestem. Miałam 2 rezonanse odcinka piersiowego i wykryły dwie przepukliny ,jedna wypukline i osteofity. Lekarze mówią że te zniszczenia nie powodują takich boli jak ja mam czyli głównie spoczynkowych. I przez to że nie wiem skąd te bóle i żadne leki nie działają to dostałam nasilania hipochondrii . Przerabiałam już raka rdzenia,guza kręgosłupa ,raka płuca,nerki , wątroby,trzustki i woreczka żółciowego. Na tik toku ciągle widzę filmiki ,w których niektórzy ludzie mówią że u nich nawet rezonanse i biopsję nie potwierdziły nowotworów a za jakiś czas już tak i okazywało się że ten rąk jednak tam ciągle był. Jak wierzyć badaniom i lekarzom jak w kółko ludzie mówią że te badanie zawiodło tamto zawiodło i tak w kółko. Moje objawy najbardziej pasują do raka kręgosłupa bo mam tę zasrane bóle w spoczynku ,które maleją podczas chodzenia. Trwa to już 3 lata i 2 msc. Jak myślicie zrobić 3 rezonans i zobaczyć czy coś tym razem nie ujrzą? Wspomnę że mam myśli sam...jcze z tego bólu ,nie mam siły tak żyć
Co ja bym ci radziła bo to mi na to wygląda po przeczytaniu twojego posta. Daruj sobie ten 3 rezonans i zacznij od dobrego fizjoterapeuty który cie najpierw nastawi sama korzystam z takich usług i moje ciało po prostu nie raz potrzebuje nastawienia poprzez napiecie, zła postawę, złe nawyki. Póżniej ćwiczenia i to na galop. Krzywdy sobie nie zrobić a jedynie poprawisz krązenie miedzykręgowe i zaczniesz rozlużniać napięte ciało. Przepuklina ani wypuklina ci w niczym nie przeszkadza sama je mam. Ja już nauczyłam się rozpoznawać bóle poprzez napięcie od razu ratuję się ćwiczeniami typu pilates i przede wszystkim rozciąganie. Dobry fizjoterapeuta dobierze odpowiednie ćwiczenia. Zobacz samo ta jak masz hipochondrię to sie napinasz , stresujesz jesteś pod ciągłą kontrolą umysłu więc ciało ci sygnalizuje bo musi to jakoś odreagować. Miałam oj miałam dużą hipochondrię wiem ,że to ciężka przypadłość