Mam to samo. Czasami nawet przed zasypianiem mnie wybudza. Okropne rzeczy. Dodatkowo mam zaburzenia widzenia np jak cos sie przeciska, to obraz zaczyna falowac badz wyginac sie.B2021 pisze: ↑16 lutego 2022, o 16:22Najgorsze jeszcze jest co w tej głowie, te ucisk cały dzień nawet mnie potrafią męczyć, takie przelewanie dziwne w głowie. Generalnie to nie jest taki ból głowy, tylko takie dziwne ucisk , raz z tylu raz z boku .tak jakby wam cos wkładali na głowę i się zawężało. Nie wiem czy też was męczą takie dolegliwości.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Nie martw się to na 100% od nerwicy.Miałam takie jazdy i jeszcze wiele innych.Wręcz całkowicie rozmazywał mi się obraz na kilka sekund.Czasami emeryci lepiej się czuja od nas.Niestety tak działa zaburzenie a jak jeszcze damy pole do popisu naszej głowie to już pozamiatane na wszystkich polach życiowych.B2021 pisze: ↑17 lutego 2022, o 10:31Eh co za dni ostatnio .. sorki ,że Was tak tu mecze ,ale to chyba z tego całego stresu . Zawsze miałem objawy nerwicowe jakieś inne niż dotychczas . Zawsze serce ,brzuch , jakaś zgaga ,mdłości. Od 2 tygodni coś mi siadło na głowę... I jestem rozwalony totalnie. Nie jest mi to znane i panikuje jak cholera. Ten ból z tylu glowy mnie dobija . Potrafi mnie cały dzień boleć bez żadnej przyczyny . Bez znaczenia czy się schylam czy siedzę czy stoję. Boję się, że to od czegoś innego . Byłem u rodzinnego to mi dal skierowanie na prześwietlenie tej części szyjnej . Mówił coś o jakimś napięciowym bólu glowy,ponieważ ponieważ prace siedzącą przed komputerem plus nerwica . Niestety ja się boję, że to cos nie wiem. Od cisnienia bo coś innego . Lekarz mi powiedział, że mam dopiero 27 lat i zrobiłem z siebie dziadka . Ten ból jest naprawdę dziwny. Taki stały, jakby gniotący, czuje takie spięcie jakby aż czuje jakby się ciepło robiło robiło i uciski od czasu do czasu . Mam wgl wrażenie jakbym chodził pijany i taki rozkojarzony , jakbym się chwiał... dajcie znać czy to tak działa czy ja już swiruje , czy może coś powinienem zrobić jakieś badania żeby wykluczyć wszystko i skupić się ze to nerwy
-
Sklep to wogole była dla mnie pewnego czasu znienawidzona kategoria.Już przed wyjściem miałam lęk a w sklepie to już pełen wachlarz objawów.Od duszności po słabość,uczucie omdlewania i nagła potrzebę wyjścia.Kilka razy wyszłam ale później powiedziałam sobie No nie tak nie może być ze lęk mi będzie kazał wyjść i ja za każdym razem będę uciekać ze sklepu.Przetrwałam pierwsze kilkanaście razy te ataki paniki i wyszłam ledwo żywa ale z zakupami i tak powoli było coraz lepiej.Nadal nie lubię sklepów ale idę bez zastanowienia co będzie i koniec.Ty tez musisz przetrwać zobaczysz ze nie umrzesz w sklepie i po dłuższym czasie puści .
-
Mam też od połowy marca podjąć pracę już się martwię co zrobię jak mnie odpadnie co za dziadostwo człowiek nie może spokojnie pójść do pracy bo go swój własny system rozwala..
Piszecie jak sobie radzicie...nie chce siedzieć w domu i użalać się że nie mogę bo życie ucieka a świat jest piękny ....
Piszecie jak sobie radzicie...nie chce siedzieć w domu i użalać się że nie mogę bo życie ucieka a świat jest piękny ....
-
Nie nad tym zapanować się nie da absolutnie.Nawet nie ma co próbowac bo wyjdziesz z tego pokonana.Trzeba pozwolić sobie na te odczucia w sklepie czy w obojętnie jakim innym miejscu i przekonać się ze nas to nie zabiło ani nic innego się nie stało i tak czasem nawet dziesiątki razy aż podświadomość przestanie się bać i to minie.
-
Mózg ludzki to jest jakaś maszyna nie z tej ziemi . Pisałem Wam od kilku dni o moich bólach glowy z tylu, uciskavh itd. Poszedłem na to prześwietlenie odcinka szyjnego . Byłem po wyniki wczoraj i wszystko ok beż żadnych zmian zwyrodnieniowych itd. Wiecie ,że dzisiaj wszystko puściło. Ból glowy ,szyi odszedł. Czuję Czuję świetnie. Powiedzcie mi jak to możliwe. Skąd ciało organizm Mózg tak może działać na człowieka, że przez 2 tygodnie byłem wrakiem , wczoraj odebrałem wyniki. Dzisiaj wszystko odeszło. Zostala tylko głupia myśl, co przyjdzie kolejne.....
-
Pamiętam jak rok temu dostałem wyniki rezonansu głowy (bez żadnych zastrzeżeń). Wcześniej byłem pewny, że mam guza mózgu. Nagle poczułem niesamowite rozluźnienie głowy. Sam nie wiem jak to możliwe.B2021 pisze: ↑18 lutego 2022, o 10:06Mózg ludzki to jest jakaś maszyna nie z tej ziemi . Pisałem Wam od kilku dni o moich bólach glowy z tylu, uciskavh itd. Poszedłem na to prześwietlenie odcinka szyjnego . Byłem po wyniki wczoraj i wszystko ok beż żadnych zmian zwyrodnieniowych itd. Wiecie ,że dzisiaj wszystko puściło. Ból glowy ,szyi odszedł. Czuję Czuję świetnie. Powiedzcie mi jak to możliwe. Skąd ciało organizm Mózg tak może działać na człowieka, że przez 2 tygodnie byłem wrakiem , wczoraj odebrałem wyniki. Dzisiaj wszystko odeszło. Zostala tylko głupia myśl, co przyjdzie kolejne.....
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dokładnie. To właśnie te próby zapanowywania, kontrolowania, zrobienie coś z tym, generują napięcie i pogłębiają Twój problem.Aniaaa87 pisze: ↑18 lutego 2022, o 09:27Nie nad tym zapanować się nie da absolutnie.Nawet nie ma co próbowac bo wyjdziesz z tego pokonana.Trzeba pozwolić sobie na te odczucia w sklepie czy w obojętnie jakim innym miejscu i przekonać się ze nas to nie zabiło ani nic innego się nie stało i tak czasem nawet dziesiątki razy aż podświadomość przestanie się bać i to minie.
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja już po

https://www.czlowiekczujacy.pl
-
Wyluzujcie, jedna noc gorączki i bólu pleców, a potem 5 dni bólu gardła. Nawet nie kaszlnąłem. A było to w grudniu. Nie szczepiłem się. Żona podobnie, tylko trochę pokasływała przez 2 tyg. Ale nie miała nawet gorączki.
W sumie nie miałem wtedy żadnych duszności, mimo, że to jeden z głownych objawów mojej nerwicy
W sumie nie miałem wtedy żadnych duszności, mimo, że to jeden z głownych objawów mojej nerwicy

-
a jak Sobie radzicie ze złością , zdenerwowaniem że obok Sobie żyją normalnie a ja mam huśtawki nastroju , bóle itd, rozumiem małymi krokami wracać do życia ale ile to kroki mogą trwać , i jak się odnieść do tego że z jednej strony układ nerwowy jest rozchwiany i powinien odpoczywać a z drugiej strony ryzykując chodząc do pracy czy robiąc coś co wywołuje ataki lęku , złości , innych bóli znowu nakręca ten układ i powoduje to że koło znowu się kręci. Po historiach odburzonych zrozumiałem że mimo całej tej huśtawki i kolejki objawów fizycznych i psychicznych trzymam się schematu i żyję normalnie tak? uparcie tworze nowe schematy i się nie użalam .
-
No właśnie to jest nasza cała nerwica.Dostałeś czarno na białym ze jesteś zdrowy.Mózg dał sygnał do podświadomości i teraz czujesz się jak nowo narodzony.B2021 pisze: ↑18 lutego 2022, o 10:06Mózg ludzki to jest jakaś maszyna nie z tej ziemi . Pisałem Wam od kilku dni o moich bólach glowy z tylu, uciskavh itd. Poszedłem na to prześwietlenie odcinka szyjnego . Byłem po wyniki wczoraj i wszystko ok beż żadnych zmian zwyrodnieniowych itd. Wiecie ,że dzisiaj wszystko puściło. Ból glowy ,szyi odszedł. Czuję Czuję świetnie. Powiedzcie mi jak to możliwe. Skąd ciało organizm Mózg tak może działać na człowieka, że przez 2 tygodnie byłem wrakiem , wczoraj odebrałem wyniki. Dzisiaj wszystko odeszło. Zostala tylko głupia myśl, co przyjdzie kolejne.....