Coraz dluzsze spacery. Zdecydowanie przeplatany odpoczynkiem, rozsadek wazny szczegolnie jesli masz inne problemy zdrowotne.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Wróciły klasyczne somaty, np. niestabilność przy chodzeniu, wrażenie, że podłoga pływa.... Tyle razy już to przerabiałem, że wiem, że to w 100% nerwicowe a i tak nie potrafie się tego somatu pozbyć raz na zawsze i w stresie wraca...
-
niestety u mnie i bez stresu. U mnie aktualnie remisja tego objawu (niestabilność, uczucie jak po 3 piwach), ale wróciły duszności i przeskoki serca. I cykl trwa dalej...
-
Cześć. Pisałem w innym wątku. Przedwczoraj byłem na SOR z powodu duszności, zawrotów głowy, osłabienia. Wyniki podstawowe wszystkie w normie. Wczoraj się uspokoiłem, cała noc przespana i nawet chyba za długo, bo 11 godzin. Od razu po podniesieniu się z łóżka takie zawroty głowy że nie byłem w stanie do łazienki dojść. Po chwili trochę przeszło, ale ciągle kręci mi się w głowie, uczucie nóg jak z waty i ręce też osłabione. Przechodzi jak leżę czy siedzę. Nie wiem czy to od nerwicy, znowu włączył mi się lęk, że to coś poważnego.
-
Ja się tym nie martwie tylko tym wkurzam. Bo dlaczego skoro wiem, że to tylko nerwicowe to to trwa a nie minie? Rozumiem gdybym za pierwszym razem miał takie coś to ok, można się wystraszyć ale gdy po raz kolejny się pojawia?
-
To lękowe raczej, zawsze warto sie badac, ale lęk moze wywolac wiele dziwnych objawow.velocity pisze: ↑13 lutego 2022, o 12:04Cześć. Pisałem w innym wątku. Przedwczoraj byłem na SOR z powodu duszności, zawrotów głowy, osłabienia. Wyniki podstawowe wszystkie w normie. Wczoraj się uspokoiłem, cała noc przespana i nawet chyba za długo, bo 11 godzin. Od razu po podniesieniu się z łóżka takie zawroty głowy że nie byłem w stanie do łazienki dojść. Po chwili trochę przeszło, ale ciągle kręci mi się w głowie, uczucie nóg jak z waty i ręce też osłabione. Przechodzi jak leżę czy siedzę. Nie wiem czy to od nerwicy, znowu włączył mi się lęk, że to coś poważnego.
-
Ma ktoś tak że jest mega senny a jak próbuję zasnąć to się od razu budzi? W sensie że już prawie jestem w stanie snu i nagle mnie tak przebudza żebym nie spał xD jakby ktoś mi chciał na złość zrobić, mam z tym problem ostatnio czy to normalne? Miał ktoś podobnie?
-
Dokładnie tak samo mam. Wkurza i obniża nastrój. A odczuwasz także duszności (jakby coś Ci ściskało przeponę)?
-
Problem, że ciężko czasami odróżnić objawy nerwicy od realnej choroby. Dzisiaj mam co paręnaście min. wrażenie że za chwilę zemdleję i muszę się kłaść szybko na łóżku. Przechodzi na jakiś czas i znowu to samo. Ostatnie 2 miesiące to u mnie toalna nerwowka, lęki, stres. Nie wiem, może organizm teraz odreagowuje.HysSpodGory pisze: ↑13 lutego 2022, o 13:56To lękowe raczej, zawsze warto sie badac, ale lęk moze wywolac wiele dziwnych objawow.velocity pisze: ↑13 lutego 2022, o 12:04Cześć. Pisałem w innym wątku. Przedwczoraj byłem na SOR z powodu duszności, zawrotów głowy, osłabienia. Wyniki podstawowe wszystkie w normie. Wczoraj się uspokoiłem, cała noc przespana i nawet chyba za długo, bo 11 godzin. Od razu po podniesieniu się z łóżka takie zawroty głowy że nie byłem w stanie do łazienki dojść. Po chwili trochę przeszło, ale ciągle kręci mi się w głowie, uczucie nóg jak z waty i ręce też osłabione. Przechodzi jak leżę czy siedzę. Nie wiem czy to od nerwicy, znowu włączył mi się lęk, że to coś poważnego.
-
Jak sobie radzicie w takich skrajnych sytuacjach? Ja dostałem solidnego DD i nie wiem co robić? Kiedy chodzę i coś robię jest w miarę ok, lecz kiedy siądę i nie mam zajęcia zaczynają się kłopoty bo odpływam i się nakręcam. Czy xanax lub hydroksyzyna są w stanie tu pomóc?
-
mi ani to ani to nie pomogło. Może kwestia dawki. Ale ja raczej nie czuję się poddenerwowany i nie miewam ataków paniki. Męczą za to ciągłe somaty typu duszności, zawroty, serceWynalazek pisze: ↑13 lutego 2022, o 16:06Jak sobie radzicie w takich skrajnych sytuacjach? Ja dostałem solidnego DD i nie wiem co robić? Kiedy chodzę i coś robię jest w miarę ok, lecz kiedy siądę i nie mam zajęcia zaczynają się kłopoty bo odpływam i się nakręcam. Czy xanax lub hydroksyzyna są w stanie tu pomóc?
-
Też tak mam. Im dłużej leżę czy siedzę, tym więcej rozmyślam i przez to się bardziej nakręcam. Do tej pory ratowałem się ziółkami typu melisa itp. Ostatnio to już nie pomaga. Xanax biorę tylko w sytuacji mocnego ataku paniki, a hydroksyzyna to na mnie praktycznie nie działa.Wynalazek pisze: ↑13 lutego 2022, o 16:06Jak sobie radzicie w takich skrajnych sytuacjach? Ja dostałem solidnego DD i nie wiem co robić? Kiedy chodzę i coś robię jest w miarę ok, lecz kiedy siądę i nie mam zajęcia zaczynają się kłopoty bo odpływam i się nakręcam. Czy xanax lub hydroksyzyna są w stanie tu pomóc?
-
w jakiej dawce beirzesz i jak długo na Ciebie działa? likwiduje Ci somaty, czy tylko uspokaja?velocity pisze: ↑13 lutego 2022, o 16:58Też tak mam. Im dłużej leżę czy siedzę, tym więcej rozmyślam i przez to się bardziej nakręcam. Do tej pory ratowałem się ziółkami typu melisa itp. Ostatnio to już nie pomaga. Xanax biorę tylko w sytuacji mocnego ataku paniki, a hydroksyzyna to na mnie praktycznie nie działa.