Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć napisz co dostałeś??
-
Amizepin, arketis + ketilept na sen
-
Nie jestem lekarzem, trochę dużo ale cóż lekarz cie widział i pewnie wie co robi i w jakim stanie jesteś, jeżeli masz wątpliwości zawsze warto sprawdzić u drugiego ale na tym skończ, nie jesteś z katowic czasami lub okolic?
-
Dzieki za opinie.Specter pisze: ↑19 października 2021, o 20:58Cześć Patryk,
Fajnie, że dołączyłeś do forum
My nerwicowcy mamy to do siebie, że "lubimy" karmić się informacjami na temat tego co zostało nam przepisane przez lekarza. Później zaczynamy sami się w niego bawić, bo podajemy wątpliwość czy aby na pewno lek nam przepisany nie wyrządzi nam żadnej szkody.
Psychiatra to lekarz, który wie co robi, i jeśli przepisał ci lek to wedle jego najlepszej wiedzy taki powinieneś zażywać. Ulotki piszą wiele, ale wydaje mi się, że opinia lekarza jest tutaj bardziej wiarygodna. Skoro to przepisał, to musiał stwierdzić, że nie zaburzy Ci to życia
Głowa do góry. Powodzonka![]()
Pozdrawiam
-
- Gość
Trochę tych leków jest. Pisałeś, że w pracy musisz szybko myśleć, podejmować odpowiedzialne decyzje... W ten sposób przeciazyles swój system nerwowy. Jeśli jest taka możliwość staraj się mniej istotne obowiązki delegować osobom na niższym szczeblu, zaufać, dać się komuś wykazać, z entuzjazmem przyjmować przejawy inicjatywy że strony podwładnych i nie brać więcej na siebie niż możesz, by normalnie funkcjonować. Ludzie zaczną Cię jeszcze bardziej szanować i nikt nawet nie odważy się pomyśleć, żeby Cię wygryźć ze stanowiska. Life balance i do przodu

-
Magda gdybym Cię spootkal i posłuchał 8 lat temu to by Mnie tu dziś nie było, ale cóż w pracy Ja sam, wiem lepiej, ja to muszę bo kto inny, muszę się pokazać
nie popełnij patrick moich błędów bo po wzięciu paroksetyna zamiast, wolni zwiększyłem obroty i dostałem w dupę razy 2. Posłuchaj Magdy 
- karolax
Siemka, chwile mnie tu nie było. Miałam spokój z nerwica na dobre pół roku, ostatnio miałam sporo stresu związanego z nowa praca. I zaczęły pojawiać się natrety samobójcze(to mój konik). Oczywiście standardowo olewanie, ryzykowanie, akceptacja. Ale nie wiem jak totalnie mam sobie poradzić z bezsennością, brakiem apetytu i wymiotami. Ktoś miał może podobnie? Jak mam zaakaceptowac brak snu?
Jeśli myślisz ze jesteś w najgorszym momencie, to pamiętaj ze to jest tylko moment. Przecież wiesz, że nic co złe też nie może wiecznie trwać.

-
- Gość
Spróbuj zacząć przed snem, zamiast filmu czy innych tego typu rzeczy, czytać książki, żeby zająć wyobraźnię bardziej konstruktywnymi myślami i przede wszystkim zmęczyć umysł tuż przed zaśnięciem. Jeśli akurat nie lubisz czytać, to może jednak polubiszkarolax pisze: ↑20 października 2021, o 14:07Siemka, chwile mnie tu nie było. Miałam spokój z nerwica na dobre pół roku, ostatnio miałam sporo stresu związanego z nowa praca. I zaczęły pojawiać się natrety samobójcze(to mój konik). Oczywiście standardowo olewanie, ryzykowanie, akceptacja. Ale nie wiem jak totalnie mam sobie poradzić z bezsennością, brakiem apetytu i wymiotami. Ktoś miał może podobnie? Jak mam zaakaceptowac brak snu?

- karolax
Wiesz co ja akurat mam zmęczony umysł i to bardzo bo pracuje tylko na nockach jako kierowca wiec jak wracam o tej 6 do domu to jest padnięta. Ale zamykam oczy i nic potrafię tak leżeć z 3h
Jeśli myślisz ze jesteś w najgorszym momencie, to pamiętaj ze to jest tylko moment. Przecież wiesz, że nic co złe też nie może wiecznie trwać.

-
- Gość
A jakieś środki nasenne? To bardzo nienaturalne żyć w takim trybie nocnym... Może jakieś bardzo ciemne rolety na okna, żeby oszukać umysł, że jest noc? Przy świetle dziennym ciężko wypocząć. W tej obecnej formie jest tylko możliwość pracy na nocki? Może jakaś próba zmiany pracy?
- karolax
Będę musiała właśnie pomyśleć nad jakimiś ziółkami może, czytałam o olejkach cbd. Za niedługo będę miała możliwość pracy w dzień, ale póki co zastanawiam się czy nie zmienić pracy bo ogromnie mnie stresuje i przez to tez mam mały nawrot objawów

-
- Gość
No wyobrażam sobie, że jest to dla Ciebie bardzo stresujące... Wracasz z pracy o 6, nie możesz zasnąć, jesteś zmęczona, nic nie masz z dnia, a popołudniu zaczynasz żyć myślą, że za chwilę znów trzeba zbierać się do pracy.
Zamiast olejki cbd polecam oleożywica copaiba, dużo tańszy odpowiednik, i zawiera większość ilość substancji aktywnej na mililitr... Na allegro ACEITE DE COPAIBA
-
- Gość
Ciekawi mnie, był ktoś w jakiejś prywatnej klinice psychiatrii? Jest wiele opinii że publiczne szpitale psychiatryczne to koszmar, a ja nawet tam nie mogę się dostać, bo ciągle brak miejsc. Jest niby kilka miejsc w Polsce gdzie oferują prywatne pobyty za grube pieniądze, ale i tak mi nie zależy mi na pieniądzach, bo umieram. Szczerze mówiąc, moja diagnoza to zespół aspergera i osobowość schizoidalna zamiast zwykłej nerwicy, ale objawy nerwicy i depresji kompletnie mnie zniszczyły. Zastanawiam się czy coś takiego mogłoby mi jakoś pomóc.