Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- songoten
- Zarejestrowany Użytkownik
Hejka. Mi znowu wrucił kolejny objaw a mianowicie podczas zasypiania coś mi się dzieje, wyglada to tak ze otwieram oczy jest mocna dezorientacja chwilowo nie wiem gdzie jestem i czasami ale nie zawsze takie przeszywające bardzo złe uczucie jakby się umierało... trudno to coś opisać... Telepocze mną wtedy i nie wiem czy tylko w środku czy jest to uwidocznione również na zewnątrz. Ogólnie nie jest ciekawie + doszły powikłania po zabiegu/operacji do czego nie powinno dojść ale takie moje szczęście odkąd mam nerwice. Zawsze coś...
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
-
- Gość
Ja podczas zasypiania mam troszkę inaczej... wybudzam sie ale jakbym nadal spała tylko że czuje ze to taki
pół sen... serce wali.... ale zdaje sobie sprawe ze to objaw nerwicy;
Ostatnio mam okropnie stresujacy okres w zyciu...jakiś facet łazi za mną i pstryka mi zdjęcia...
doszło do tego że kupiłam sobie gaz pieprzowy.
pół sen... serce wali.... ale zdaje sobie sprawe ze to objaw nerwicy;
Ostatnio mam okropnie stresujacy okres w zyciu...jakiś facet łazi za mną i pstryka mi zdjęcia...

doszło do tego że kupiłam sobie gaz pieprzowy.
-
Aniaaa87 pisze: ↑26 lutego 2021, o 15:05Hej wszystkimDziś wstałam z bólem szyi.Zauważyłam ze mam węzły nadobojczykowe powiększone i już panika oczywiście.Umówiłam się w poniedziałek na usg prywatnie i będę miała pewność co to jest.
[/quote
Wizyta u lekarza często pomaga, czujemy się spokojniej gdy okaże się że jest ok. Zresztą często jest tak że będąc już u lekarza to czujemy się super. Natomiast czyha kolejna dolegliwość, hipochondria. Ważna jest równowaga i każdy sam musi to wyczuć gdzie jest granica bo to może się zakończyć bieganiem od lekarza do lekarza. Lekarz na NFZ powie wprost że nić fizycznie nie dolega a natomiast prywatny co drugi to mówi wprost a inny drenuje PLN ile się da.No ale cóż, też co jakiś czas mam potrzebę coś w sobie sprawdzić.
W moim życiu są dwa wilki. Dobry i Zły. Do niedawna nie wiedziałem który przeżyje i wygra. Teraz już wiem że wygra ten którego będę karmił.
- trybcio86
z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie 

- songoten
A to ci się nie śni? Jest jeszcze coś takiego jak paraliż senny w twoim przypadku to mogło by być to. A w moim to już sam nie wiem, gubię się w tym wszystkim.trybcio86 pisze: ↑26 lutego 2021, o 20:58z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie![]()
-
daniels pisze: ↑26 lutego 2021, o 20:35No właśnie...To jest masakra z tymi stanami lękowymi.Ja już czasem sama nie potrafię odróżnić co jest rzeczywiście niebezpieczne a co nie.Szukam dziury w całym bo myśle gdzieś s głębi ducha ze jednak to nie możliwe ze to od nerwicy tak okropnie się czujeAniaaa87 pisze: ↑26 lutego 2021, o 15:05Hej wszystkimDziś wstałam z bólem szyi.Zauważyłam ze mam węzły nadobojczykowe powiększone i już panika oczywiście.Umówiłam się w poniedziałek na usg prywatnie i będę miała pewność co to jest.
[/quote
Wizyta u lekarza często pomaga, czujemy się spokojniej gdy okaże się że jest ok. Zresztą często jest tak że będąc już u lekarza to czujemy się super. Natomiast czyha kolejna dolegliwość, hipochondria. Ważna jest równowaga i każdy sam musi to wyczuć gdzie jest granica bo to może się zakończyć bieganiem od lekarza do lekarza. Lekarz na NFZ powie wprost że nić fizycznie nie dolega a natomiast prywatny co drugi to mówi wprost a inny drenuje PLN ile się da.No ale cóż, też co jakiś czas mam potrzebę coś w sobie sprawdzić.
![]()
- trybcio86
nie, nie sni mi sie to. Ostatnio potrafi mnie wystraszyc sen ktory nie jest w ogole strasznysongoten pisze: ↑26 lutego 2021, o 21:10A to ci się nie śni? Jest jeszcze coś takiego jak paraliż senny w twoim przypadku to mogło by być to. A w moim to już sam nie wiem, gubię się w tym wszystkim.trybcio86 pisze: ↑26 lutego 2021, o 20:58z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie![]()

- songoten
Dynamiczny sen nie wywołuje u mnie takich reakcji ale każdy z nas jest inny, co do snów to miałem taki okres ze sny byly koszmarne i realistyczne ze budząc sie w nocy ciężko mi było odróżnić jawę od snu dopiero rano ogarniałem ze to był tylko sen.trybcio86 pisze: ↑26 lutego 2021, o 22:30nie, nie sni mi sie to. Ostatnio potrafi mnie wystraszyc sen ktory nie jest w ogole strasznysongoten pisze: ↑26 lutego 2021, o 21:10A to ci się nie śni? Jest jeszcze coś takiego jak paraliż senny w twoim przypadku to mogło by być to. A w moim to już sam nie wiem, gubię się w tym wszystkim.trybcio86 pisze: ↑26 lutego 2021, o 20:58z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie![]()
wystarczy ze jest dynamiczny i dla mnie to juz jest mocno stresujace.
-
Hej
Jak tam u Was sobota? Ja dziś Ogarnelam dom choć było kiepskie samopoczucie of cors
Ale wzięłam to na logikę mam taki zegarek smartwatch i on mi puls mierzy wiec jak już mi przyszły myśli ze mi słabo to patrzę puls 120 i odrazu zejście na ziemie.Kto mdleje przy takim pulsie.No właśnie...Nikt i robiłam dalej swoje.Trzeba to brać na logikę bo inaczej kaplica.

-
Znowu sobie wmawiam nadciśnienie, a po za tym 3 dzień bez rexetinu po 7 latach 

-
Ania ja to sam tyle że nie mdleje puls 103 i panika ze nadcisnienie
-
Twarz czerwona po basenie, ale nie nerwica wie lepiej 

-
Czy wy też tak macie, że wieczorem lęk i nerwy się nasilają? Na przykład dzisiaj, cały dzień wszystko było ok, czułem się bardzo dobrze ale jak nastał wieczór pojawia się lęk i nerwy, zupełnie bez powodu. Przez moją głowę przewijają się różne myśli na przykład, że coś się stało lub zaraz stanie komuś bliskiemu.
-
U mnie najgorzej jest rano.Ledwo wstaje z łóżka i funkcjonuje.Ty masz pogorszenie wieczorem bo może jest chwila spokoju i więcej czasu na myślenie ?Tadeusz30 pisze: ↑27 lutego 2021, o 18:55Czy wy też tak macie, że wieczorem lęk i nerwy się nasilają? Na przykład dzisiaj, cały dzień wszystko było ok, czułem się bardzo dobrze ale jak nastał wieczór pojawia się lęk i nerwy, zupełnie bez powodu. Przez moją głowę przewijają się różne myśli na przykład, że coś się stało lub zaraz stanie komuś bliskiemu.