Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Aniaaa87
Zarejestrowany Użytkownik

26 lutego 2021, o 15:05

Hej wszystkim :) Dziś wstałam z bólem szyi.Zauważyłam ze mam węzły nadobojczykowe powiększone i już panika oczywiście.Umówiłam się w poniedziałek na usg prywatnie i będę miała pewność co to jest.
Awatar użytkownika
songoten

26 lutego 2021, o 18:37

Hejka. Mi znowu wrucił kolejny objaw a mianowicie podczas zasypiania coś mi się dzieje, wyglada to tak ze otwieram oczy jest mocna dezorientacja chwilowo nie wiem gdzie jestem i czasami ale nie zawsze takie przeszywające bardzo złe uczucie jakby się umierało... trudno to coś opisać... Telepocze mną wtedy i nie wiem czy tylko w środku czy jest to uwidocznione również na zewnątrz. Ogólnie nie jest ciekawie + doszły powikłania po zabiegu/operacji do czego nie powinno dojść ale takie moje szczęście odkąd mam nerwice. Zawsze coś...
najlepszymi rzeczami w życiu nie są rzeczy
usuniete
Gość

26 lutego 2021, o 20:29

Ja podczas zasypiania mam troszkę inaczej... wybudzam sie ale jakbym nadal spała tylko że czuje ze to taki
pół sen... serce wali.... ale zdaje sobie sprawe ze to objaw nerwicy;
Ostatnio mam okropnie stresujacy okres w zyciu...jakiś facet łazi za mną i pstryka mi zdjęcia... :grr:
doszło do tego że kupiłam sobie gaz pieprzowy.
daniels

26 lutego 2021, o 20:35

Aniaaa87 pisze:
Hej wszystkim :) Dziś wstałam z bólem szyi.Zauważyłam ze mam węzły nadobojczykowe powiększone i już panika oczywiście.Umówiłam się w poniedziałek na usg prywatnie i będę miała pewność co to jest.
[/quote

Wizyta u lekarza często pomaga, czujemy się spokojniej gdy okaże się że jest ok. Zresztą często jest tak że będąc już u lekarza to czujemy się super. Natomiast czyha kolejna dolegliwość, hipochondria. Ważna jest równowaga i każdy sam musi to wyczuć gdzie jest granica bo to może się zakończyć bieganiem od lekarza do lekarza. Lekarz na NFZ powie wprost że nić fizycznie nie dolega a natomiast prywatny co drugi to mówi wprost a inny drenuje PLN ile się da.😉 No ale cóż, też co jakiś czas mam potrzebę coś w sobie sprawdzić.😁
W moim życiu są dwa wilki. Dobry i Zły. Do niedawna nie wiedziałem który przeżyje i wygra. Teraz już wiem że wygra ten którego będę karmił.
Awatar użytkownika
trybcio86

26 lutego 2021, o 20:58

z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie :)
Awatar użytkownika
songoten

26 lutego 2021, o 21:10

trybcio86 pisze:
z zasypianiem to ja mam tez nieraz ciekawe doznania. Albo musze mocno zamknac oczy z calych sil bo jak tego nie zrobie to czuje ze mi w glowie wiruje i odlatuje. Albo zaraz po wejsciu w plytka faze poczatkowa snu mam wrazenie ze mnie ktos szturchnal tak mocno i zaraz serce wali bo mnie to straszy. Czasem cala noc nie moge przez to zasnac. Najgorsze to jak mnie podczas snu zlapie uczucie ze ktos mnie trzyma i nie moge sie ruszyc mam wrazenie ze sie szamocze nie nic to nie daje bo cos mnie wiezi. Najlagodniejsze to w sumie jest uczucie falowania ciala czasem wrazenie jakby kolysanie :)
A to ci się nie śni? Jest jeszcze coś takiego jak paraliż senny w twoim przypadku to mogło by być to. A w moim to już sam nie wiem, gubię się w tym wszystkim.
Aniaaa87

26 lutego 2021, o 21:19

daniels pisze:
26 lutego 2021, o 20:35
Aniaaa87 pisze:
[/quote

Wizyta u lekarza często pomaga, czujemy się spokojniej gdy okaże się że jest ok. Zresztą często jest tak że będąc już u lekarza to czujemy się super. Natomiast czyha kolejna dolegliwość, hipochondria. Ważna jest równowaga i każdy sam musi to wyczuć gdzie jest granica bo to może się zakończyć bieganiem od lekarza do lekarza. Lekarz na NFZ powie wprost że nić fizycznie nie dolega a natomiast prywatny co drugi to mówi wprost a inny drenuje PLN ile się da.😉 No ale cóż, też co jakiś czas mam potrzebę coś w sobie sprawdzić.😁
No właśnie...To jest masakra z tymi stanami lękowymi.Ja już czasem sama nie potrafię odróżnić co jest rzeczywiście niebezpieczne a co nie.Szukam dziury w całym bo myśle gdzieś s głębi ducha ze jednak to nie możliwe ze to od nerwicy tak okropnie się czuje
Awatar użytkownika
trybcio86

26 lutego 2021, o 22:30

songoten pisze:
trybcio86 pisze:
A to ci się nie śni? Jest jeszcze coś takiego jak paraliż senny w twoim przypadku to mogło by być to. A w moim to już sam nie wiem, gubię się w tym wszystkim.
nie, nie sni mi sie to. Ostatnio potrafi mnie wystraszyc sen ktory nie jest w ogole straszny :P wystarczy ze jest dynamiczny i dla mnie to juz jest mocno stresujace.
Awatar użytkownika
songoten

27 lutego 2021, o 07:56

trybcio86 pisze:
26 lutego 2021, o 22:30
songoten pisze:
trybcio86 pisze:
nie, nie sni mi sie to. Ostatnio potrafi mnie wystraszyc sen ktory nie jest w ogole straszny :P wystarczy ze jest dynamiczny i dla mnie to juz jest mocno stresujace.
Dynamiczny sen nie wywołuje u mnie takich reakcji ale każdy z nas jest inny, co do snów to miałem taki okres ze sny byly koszmarne i realistyczne ze budząc sie w nocy ciężko mi było odróżnić jawę od snu dopiero rano ogarniałem ze to był tylko sen.
Aniaaa87

27 lutego 2021, o 12:26

Hej :) Jak tam u Was sobota? Ja dziś Ogarnelam dom choć było kiepskie samopoczucie of cors 😜Ale wzięłam to na logikę mam taki zegarek smartwatch i on mi puls mierzy wiec jak już mi przyszły myśli ze mi słabo to patrzę puls 120 i odrazu zejście na ziemie.Kto mdleje przy takim pulsie.No właśnie...Nikt i robiłam dalej swoje.Trzeba to brać na logikę bo inaczej kaplica.
DamianZ1984

27 lutego 2021, o 14:40

Znowu sobie wmawiam nadciśnienie, a po za tym 3 dzień bez rexetinu po 7 latach :)
DamianZ1984

27 lutego 2021, o 18:36

Ania ja to sam tyle że nie mdleje puls 103 i panika ze nadcisnienie
DamianZ1984

27 lutego 2021, o 18:36

Twarz czerwona po basenie, ale nie nerwica wie lepiej :)
Tadeusz30

27 lutego 2021, o 18:55

Czy wy też tak macie, że wieczorem lęk i nerwy się nasilają? Na przykład dzisiaj, cały dzień wszystko było ok, czułem się bardzo dobrze ale jak nastał wieczór pojawia się lęk i nerwy, zupełnie bez powodu. Przez moją głowę przewijają się różne myśli na przykład, że coś się stało lub zaraz stanie komuś bliskiemu.
Aniaaa87

27 lutego 2021, o 19:27

Tadeusz30 pisze:
27 lutego 2021, o 18:55
Czy wy też tak macie, że wieczorem lęk i nerwy się nasilają? Na przykład dzisiaj, cały dzień wszystko było ok, czułem się bardzo dobrze ale jak nastał wieczór pojawia się lęk i nerwy, zupełnie bez powodu. Przez moją głowę przewijają się różne myśli na przykład, że coś się stało lub zaraz stanie komuś bliskiemu.
U mnie najgorzej jest rano.Ledwo wstaje z łóżka i funkcjonuje.Ty masz pogorszenie wieczorem bo może jest chwila spokoju i więcej czasu na myślenie ?
ODPOWIEDZ