Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Pomidor
- Zarejestrowany Użytkownik
4 sierpnia 2018, o 11:01
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 10:20
Ciąża odpada

ale mam cos takiego tez- takie napady motywacji czy nie wiem jak to nazwać, ze nagle mam ochotę studiować dwa kierunki, uczyć sie kilku jezykow, zagrać w grę w która dawno nie grałam :o to są takie silne napady jakby..
albo planuje sobie cos ponad siły, np chciałabym mieć dom i ciagle o tym mysle, chciałabym mieć duzo dzieci itp... co myślicie?
Też mam takie napady

ale głównie przez to, że nie chce tak żyć i myślę sobie pora cos zmienić i zacznę robić milion rzeczy na raz haha duzo razy mialam wziąć się za ćwiczenia, nauczyć się języka jakiegoś żeby zwiedzić świat, albo, że np przestanę być nieśmiała i wyjdę sama do ludzi i czuje straszną motywację wtedy ale jakoś zapominam o tym i to się ulatnia

carpe diem
-
kamila0530
4 sierpnia 2018, o 17:10
Pomidor pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 11:01
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 10:20
Ciąża odpada

ale mam cos takiego tez- takie napady motywacji czy nie wiem jak to nazwać, ze nagle mam ochotę studiować dwa kierunki, uczyć sie kilku jezykow, zagrać w grę w która dawno nie grałam :o to są takie silne napady jakby..
albo planuje sobie cos ponad siły, np chciałabym mieć dom i ciagle o tym mysle, chciałabym mieć duzo dzieci itp... co myślicie?
Też mam takie napady

ale głównie przez to, że nie chce tak żyć i myślę sobie pora cos zmienić i zacznę robić milion rzeczy na raz haha duzo razy mialam wziąć się za ćwiczenia, nauczyć się języka jakiegoś żeby zwiedzić świat, albo, że np przestanę być nieśmiała i wyjdę sama do ludzi i czuje straszną motywację wtedy ale jakoś zapominam o tym i to się ulatnia
No dokładnie, ale dość często mi to wraca, szczególnie jak czuje ze moje życie jest beznadziejne wlasnie i wtedy, kiedy zajmuje sie myśleniem a nie teraźniejszością. Ale ta motywacja jest tak silna ze od razu mysle ze to hipomania lub mania i CHAD

-
kamila0530
4 sierpnia 2018, o 19:49
Ktoś z Was tez robi czasem takie impulsywne zakupy? A pózniej żałuje tego?
-
tapurka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
4 sierpnia 2018, o 19:52
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 19:49
ja
you infected my blood
-
kamila0530
4 sierpnia 2018, o 19:53
Np dzisiaj grałam sobie w grę i stwierdziłam ze kupie do niej dodatek, nie wiem po co bo ostatnio nie grałam w to zupełnie. I kupiłam. A teraz żałuje i jest mi aż goraco z nerwów i lęku czemu to kupiłam po co i w ogole.
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 sierpnia 2018, o 19:59
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 19:49
Nuuuuu

1300zł na winyle!!!...ale same kolekcjonerskie wydania więc teraz to sprzedam
i mam nadzieję że z zyskiem więc będzie jak zwykle.
Zarobię sobie trochę a potem znów wydam na białe kruki i znów je sprzedam itd itd
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 sierpnia 2018, o 20:14
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 19:53
Np dzisiaj grałam sobie w grę i stwierdziłam ze kupie do niej dodatek, nie wiem po co bo ostatnio nie grałam w to zupełnie. I kupiłam. A teraz żałuje i jest mi aż goraco z nerwów i lęku czemu to kupiłam po co i w ogole.
Jeśli kupiłaś na steam/origin to wciagu 24h można dokonać zwrotu : )
-
kamila0530
4 sierpnia 2018, o 21:07
Froom pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 20:14
Nawet jesli juz grałam? Wiesz moze jak to zrobić? Ja jestem zielona w te sprawy
-
usunietenaprosbe
- Gość
4 sierpnia 2018, o 21:10
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 21:07
Nawet jesli juz grałam? Wiesz moze jak to zrobić? Ja jestem zielona w te sprawy
Jaka platforma?
-
kamila0530
4 sierpnia 2018, o 23:57
Origin, juz próbowałam, ale niestety nie da sie jej zwrócić

No nieważne

Bardziej mnie martwi czy te moje impulsywne zakupy mogą byc objawem choroby dwubiegunowej?
-
tapurka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
5 sierpnia 2018, o 12:26
kamila0530 pisze: ↑4 sierpnia 2018, o 23:57
Origin, juz próbowałam, ale niestety nie da sie jej zwrócić

No nieważne

Bardziej mnie martwi czy te moje impulsywne zakupy mogą byc objawem choroby dwubiegunowej?
Oj tam oj tam
you infected my blood
-
zaburzona.pl
5 sierpnia 2018, o 13:44
No właśnie i jak się w tej sytuacji zachować ? Zwrócić towar, czy nie. Pojawia się lęk. Tez tak mam i nie wiem jak do tego podejść .
-
nigra88
5 sierpnia 2018, o 14:40
Ojej, skąd ja to znam. W nerwicy takie z pozoru łatwe wybory urastają do rangi wybory życia.
Możesz zawsze zwrócić a później jednak kupić jeszcze raz, kiedy na spokojnie stwierdzisz, że jednak Ci potrzebne.
Ja zawsze robiłam tak, że w sytuacji kiedy ten wybór doprowadził mnie do lękow, mówiła sobie „cicho... tylko spokój mnie uratuje- pomyśle o tym za godzine albo jutro”. Na ogół działało. W chwili lęku czy paniki zawsze mamy wrazenie stania pod murem wręcz a kiedy się chociaż trochę uspokoimy, problem znika.
Ja kiedyś dostałam paniki w spożywczym bo nie wiedziałam na co mam ochotę

"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."