Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
usunietenaprosbe
- Gość
26 kwietnia 2018, o 18:33
Zalecenie jest ogólne dla wszystkich

natomiast ja też wcale nie jestem nastoletni
i dlatego zażycie lekarstwa jest już raczej niewykonalne dla mnie
Celine Marie pisze: ↑26 kwietnia 2018, o 18:20
Chyba nie tak ciężko znaleźć dziewczynę hm?
..a to trzeba razem,jedno i drugie?Nie można oddzielnie samego okładu ?

-
Celine Marie
- Zarejestrowany Użytkownik
26 kwietnia 2018, o 18:37
Opiuek pisze: ↑26 kwietnia 2018, o 18:33
Zalecenie jest ogólne dla wszystkich

natomiast ja też wcale nie jestem nastoletni
i dlatego zażycie lekarstwa jest już raczej niewykonalne dla mnie
Celine Marie pisze: ↑26 kwietnia 2018, o 18:20
Chyba nie tak ciężko znaleźć dziewczynę hm?
..a to trzeba razem,jedno i drugie?Nie można oddzielnie samego okładu ?
No można jak zapłacisz jednej czy drugiej takiej to wszystko da radę

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
beautiful_kate
26 kwietnia 2018, o 23:54
beautiful_kate pisze: ↑26 kwietnia 2018, o 00:54
Dobra, a teraz ja mam pytanie, które zadaje od lat i nie znalazłam odpowiedzi, każda rada na wagę złota i platyny!
JAK PRZESTAĆ SKUPIAĆ SIĘ NA WŁASNEJ FIZJOLOGII
Bo to atakuje coraz różne strefy-obsesyjnie myśli o połykaniu śliny- zaczynam skupiać się nad tym jak to robię, czy już przeszło, czy słychać głośno no i wtedy zaczynam tak głośno polykac aż inni widzą
Skupianie się na mruganiu oczami- cała moja uwaga w to leci i nic nie widzę tylko kurtyne powiek, przestaje rozumieć co inny mówi albo jak mruga i jest to wbrew mnie, bo nie chce się na tym skupiać
BŁAGAM MAM DOŚĆ
Ktoś, coś?

Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
-
usunietenaprosbe
- Gość
27 kwietnia 2018, o 04:34
Celine Marie pisze: ↑26 kwietnia 2018, o 18:37
No można jak zapłacisz jednej czy drugiej takiej to wszystko da radę
Już kiedyś doszedłem do takiego wniosku że najprawdopodobniej jest to dla mnie jedyna możliwość...
JAK PRZESTAĆ SKUPIAĆ SIĘ NA WŁASNEJ FIZJOLOGII (i nie tylko) - Dzogczen

-
Dingo
27 kwietnia 2018, o 07:49
Jest mi dziwnie :x czuję dzisiaj takie totalnie nic nawet nie wiem jak to opisać, mógłbym siedzieć i gapić sie w meblościanke przed sobą lub bezmyślnie scrollować fejsa. Taki stan niby wszystko ok ale jednak mi coś nie pasuje, nie mam z czym walczyć to mi dziwnie? :/ Wczoraj za to miałęm rozkminy, że wszyscy dookoła mnie oszukują bo chcą zebym poszedł do piekła i to spisek diabła, dzisiaj w sumie nic o tym nie myślę coś jakby wczorajszy dzień był filmem i to dość nudnym. Usiłowałem powiedzieć koledze co czuje ale chyba nie zrozumiał :/
-
kamila0530
27 kwietnia 2018, o 14:14
Hej, byłam wczoraj na pierwszej wizycie u nowej psycholog, ogólnie bardzo pozytywnie, ale zapytała sie mnie czy mam natłok myśli, odpowiedziałam ze tak, bo ciagle mysle o swoich objawach chorobach psychicznych, a także o „niebieskich migdałach”, w ogole duża Czesc życia spędzam w głowie :o
Ale jakoś mi to jej pytanie zostało w pamięci, wpisałam w internet - natłok myśli i oczywiscie wyskoczyło ze w schizofrenii i chorobach dwubiegunowych głownie, w nerwicy tez, ale ja oczywiscie skupiłam sie na dwubiegunowce bo jej sie obawiam :/ teraz sie strasznie martwię i zastanawiam czy mam ten natłok myśli czy nie .. psycholog powiedziała ze dopiero po 2-3 spotkaniach bedzie w stanie mi powiedzieć co myśli co mi dolega, ogólnie mam stwierdzone przez psychiatrę i wcześniejsza psycholog zaburzenia lekowe z natręctwami.. ale ta nowa mnie przeraziła ze mi nie powiedziała od razu jaka diagnoza :o powiedziała jedynie ze jej zdaniem nie jest to CHAD ani schizofrenia

ale ja i tak sie obawiam, powiedziała mi tez ze jesli obawiam sie CHAD to moze żebym poszła do mojej psychiatry i jej o tym powiedziała.. co myślicie o tym wszystkim?
-
Natalie1208
27 kwietnia 2018, o 14:37
kamila0530 pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 14:14
Hej, byłam wczoraj na pierwszej wizycie u nowej psycholog, ogólnie bardzo pozytywnie, ale zapytała sie mnie czy mam natłok myśli, odpowiedziałam ze tak, bo ciagle mysle o swoich objawach chorobach psychicznych, a także o „niebieskich migdałach”, w ogole duża Czesc życia spędzam w głowie :o
Ale jakoś mi to jej pytanie zostało w pamięci, wpisałam w internet - natłok myśli i oczywiscie wyskoczyło ze w schizofrenii i chorobach dwubiegunowych głownie, w nerwicy tez, ale ja oczywiscie skupiłam sie na dwubiegunowce bo jej sie obawiam :/ teraz sie strasznie martwię i zastanawiam czy mam ten natłok myśli czy nie .. psycholog powiedziała ze dopiero po 2-3 spotkaniach bedzie w stanie mi powiedzieć co myśli co mi dolega, ogólnie mam stwierdzone przez psychiatrę i wcześniejsza psycholog zaburzenia lekowe z natręctwami.. ale ta nowa mnie przeraziła ze mi nie powiedziała od razu jaka diagnoza :o powiedziała jedynie ze jej zdaniem nie jest to CHAD ani schizofrenia

ale ja i tak sie obawiam, powiedziała mi tez ze jesli obawiam sie CHAD to moze żebym poszła do mojej psychiatry i jej o tym powiedziała.. co myślicie o tym wszystkim?
Moim zdaniem poprostu cały czas się nakręcasz na choroby psychiczne i tyle

niepotrzebnie googlujesz w tym stanie cokolwiek, bo wystraszony umysł przeczyta cokolwiek zwiazanego z tymi choroabmi i zaraz widzi to u siebie, lęk rośnie, myśli szaleja a my wpadamy w błedne koło.
Wiem, bo moja nerwica tez głównie kręci sie wokół chorób psychicznych. Po prostu przestań o tym czytać, słuchać, nie oglądaj celowo zadnych materiałów ze schizofrenikami czy osobami chorymi na chad. Karmisz tym swojego nerwicowego konika

-
beautiful_kate
27 kwietnia 2018, o 20:52
Opiuek pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 04:34
[quote="Celine Marie" post_id=162449 time=1524760654 user_id=9417
JAK PRZESTAĆ SKUPIAĆ SIĘ NA WŁASNEJ FIZJOLOGII (i nie tylko) - Dzogczen
Co?
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
-
usunietenaprosbe
- Gość
27 kwietnia 2018, o 21:23
"Dzokcien,oznacza całkowitą (czen) doskonałość (dzog), prawdziwy stan każdej istoty. W dzogczen nie ma jakiegoś obiektu, który należałoby poznać; chodzi raczej o doświadczenie stanu poza umysłem, stanu kontemplacji.
Kiedy dostrzegasz, że w różnych rodzajach doświadczeń i przejawień istnieje unikalny i jedyny stan obecności, wtedy ostatecznie rozpoznajesz niedualistyczną naturę rzeczywistości. W dzogczen jest on nazywany stanem kontemplacji".
Taka filozofia i praktyka,praca z umysłem,psychologia.
-
Celine Marie
27 kwietnia 2018, o 22:54
Ktoś ma wolne 2 tysiaki na rezonans kręgosłupa,oczu i angio mózgu? To powolne umieranie w męczarniach jest

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
zrk
27 kwietnia 2018, o 23:02
a nfz?
DESIDERATA
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu,
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien. Ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Autor oryginału: Max Ehrmann
Każdego dnia bądź jak ŻUK ......... ciesz się z byle gówna

-
Celine Marie
27 kwietnia 2018, o 23:19
zrk pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 23:02
a nfz?
żartujesz? za 2 lata może tk najwyżej
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
zrk
27 kwietnia 2018, o 23:21
w jakim mieście takia tragedia
DESIDERATA
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien. Ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.

-
zrk
27 kwietnia 2018, o 23:23
są metody aby obejść kolejki
DESIDERATA

-
Celine Marie
27 kwietnia 2018, o 23:24
zrk pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 23:21
w jakim mieście takia tragedia
Gdynia,jakie niby metody oprócz zapłacenia za prywatne badanie

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię