Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

1 kwietnia 2018, o 16:39

Celine Marie pisze:
1 kwietnia 2018, o 15:53
Mam ostatnio ciągle chrapkę,mój głos zanika no i wyszedł mi rak tarczycy.Tarczyca jest w piątce moich prawdopodobnych chorób które mogę mieć,najs :?
Ja tez mam chrapkę. Podejrzewam ze od alergii bo mam ciagle gluty w nosie i splywaja mi po gardle. Moze ty Tez masz jakas alergie albo zatoki.
Jesli miałaś podstaowe badania na tarczyce i sa ok tl wątpię ze masz raka tarczycy który daje takie objawy :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Natalie1208
Zarejestrowany Użytkownik

1 kwietnia 2018, o 18:34

ah te święta, powiem Wam, że i ja mam jakieś kryzysowe.
Tyle dobrego, że z dużą świaodmością nerwicy,te kryzysy nie robią już na mnei takiego wrażenia.
W zasadzie obajwów fizycnzych nie mam, ataków paniki praie tez nie, dd rzadko. Jedyne co mnei escze intensywnie dręczy to natrętne myśli, a co za tym idzie - utrzymujące się napięcie.

W sumie to pomocne okazło sie być dla mnie , dokładne zaobserwowanie że to naprawde działa na zasadzie - lękowa myśl--> lęk i smutek.
Taki świąteczny przykład. W piątek cąły dzień cuzłam sie jakos tak słabo, wieczorme siedze w kosciele i nagle myśl "PEWNIE PO ŚWIĘTACH SIĘ POWIESISZ" . To wystarczyło alby z automatu ruszyła w mojej głowie analiza pt " po co życie" i zastanawianie sie nad tym czy ja chę żyć czy nie chce bo wydaje mis ię ze chyba ja po prostu nie chce. No, ale siedze dalejw tym kościele w panike nie wpadam, staram się przekirowywać uwage na co innego. Po jakims czasie zadowolona stwierdzam że przeszło i nagle kolejna myśl, uwaga :D : A CO JEŚLI JA TO ZLEWAM, A TO NEI BYŁĄ MYŚL TLYKO GŁOS? MOZE JUŻ MAM JAKĄŚ SCHIZOFRENIE I NAPRAWDĘ SIE ZABIJE?" taaadaaam :D Nie musze mówić ze humor spadł mi do -100, a egzystencjalne rozkminuy "po co życie" przewijają mi się i dzisiaj cały dizeń przez głowę.

Naprawdę w takich chwilach szczególnie się cieszę że mam jakąś wiedze na temat zaburzęń lękowych i swiaodmosć bo w przeciwnym razie to naprawde załamka. a tak to chociaż próbuje się śmiać z tego co tworzy mój umysł :D
Awatar użytkownika
Celine Marie

1 kwietnia 2018, o 19:48

agnefka28 pisze:
1 kwietnia 2018, o 16:38
Celine Marie pisze:
Mam ostatnio ciągle chrapkę,mój głos zanika no i wyszedł mi rak tarczycy.Tarczyca jest w piątce moich prawdopodobnych chorób które mogę mieć,najs :?
Hmm, czy dobrze rozumiem? Masz raka tarczycy czy myślisz, że go masz Celine?
No mam nadzieję,że nie mam.
eiviss1204 pisze:
Celine Marie pisze:
Ja tez mam chrapkę. Podejrzewam ze od alergii bo mam ciagle gluty w nosie i splywaja mi po gardle. Moze ty Tez masz jakas alergie albo zatoki.
Jesli miałaś podstaowe badania na tarczyce i sa ok tl wątpię ze masz raka tarczycy który daje takie objawy :)
Możliwe ale w sumie głos mi zanika jakoś tak dziwnie,ponadto Ty palisz nałogowo nie?
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

1 kwietnia 2018, o 19:52

Celine Marie pisze:
1 kwietnia 2018, o 19:48
agnefka28 pisze:
1 kwietnia 2018, o 16:38
Celine Marie pisze:
Hmm, czy dobrze rozumiem? Masz raka tarczycy czy myślisz, że go masz Celine?
No mam nadzieję,że nie mam.
eiviss1204 pisze:
Celine Marie pisze:
Możliwe ale w sumie głos mi zanika jakoś tak dziwnie,ponadto Ty palisz nałogowo nie?
Tak ja pale. Ale jak nie palilam i np bylam u arelogologa to stwierdzil w rozeznaniu " Glos bardzo ciekawy" :DD kiedys sie z tego smialam potem jak.mialam nereice nie bylo mi do smiechu :DD.
Ja kd zawsze zmagam sie z alergiami i mysle ze to przez to w duzej mierze takze moze zrob badania. Jesli masz alergie mozesz miec wyzsze CRP i wiele różnych dolegliwości
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Laurka2018

1 kwietnia 2018, o 21:04

Celine Marie pisze:
No przecież gadałaś tą tarczycę dokładnie to już by tam coś wyszło A nie wyszło więc o co chodzi?

Prowadzisz listę chorób?

Skąd Ci wyszedł ten rak? Z google? Tam nawet z sraczka jest rakiem. Znowu grzebałaś w necie? Nieładnie... 😐
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Awatar użytkownika
Celine Marie

1 kwietnia 2018, o 22:03

Laurka2018 pisze:
Celine Marie pisze:
No przecież gadałaś tą tarczycę dokładnie to już by tam coś wyszło A nie wyszło więc o co chodzi?

Prowadzisz listę chorób?

Skąd Ci wyszedł ten rak? Z google? Tam nawet z sraczka jest rakiem. Znowu grzebałaś w necie? Nieładnie... 😐
Przeglądam trochę tylko :ups ale ta tarczyca u mnie jest niepewna,bo mam wole to raz ,a dwa to raz z krwi powyżej normy ,a raz na granicy ,mam wrażenie,że mnie dusi ,a jak dusi to rak no i ta chrypa,kaszel ...:)) No nic ,idziemy dalej z tym koksem,kiedyś to musi się skończyć tak czy inaczej nie? <okey>
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Awatar użytkownika
JestemNadzieja

1 kwietnia 2018, o 22:10

Hej. U mnie znow sie zaczelo. Ciagle nad ranem lub w nicy wybudzaja mnie ataki. Myli mi sie jawa ze snem. Rano nie moge spac. Zaczyna mna nosić. Za dnia jestem odcieta od swiata. Wszystko logicznie rozumiem rozmawiam z ludzmi jezdze autem.. normalnie rozumuje ale jestem odcieta zlekniona mam dd i takie napiecia w ciagu dnia. Napiecia w ktorych taki wiekszy lęk odczuwam i mam migawki rozne w glowie.. zwykle obrazy myslowe. Ciagle mysle ze powoli strace zmysly.
:lov:
ewagos

2 kwietnia 2018, o 09:22

Kurcze ja też mam stracha, jutro jestem umówiona na biobsję tarczycy.Waham się czy jechać czy przełożyć.Trochę jestem przeziębiona.poza tym okropnie się boję ,ostatnia biobsja 5 lat temu naprawdę mnie bolała,narazie boję się biobsji,po będę bała się jej wyniku tym bardziej ,że w rodzinie były przypadki raka tarczycy.Już nie wiem co robić , najbardziej niepokoi mnie to ,że w ubiegłym roku guzki minimalnie ale podrosły.Celine a ciebie endokrynolog nie kieruje na biobsje? co do duszności to jak gdzieś już pisałam moją mamę wiecznie dusiła niby tarczyca od kilku lat już jej nie ma i nadal ją dusi więc jednak to nerwica tak dokucza a nie tarczyca
Awatar użytkownika
Laurka2018

2 kwietnia 2018, o 09:53

Celine Marie pisze:
1 kwietnia 2018, o 22:03
Laurka2018 pisze:
Celine Marie pisze:

Prowadzisz listę chorób?

Przeglądam trochę tylko :ups ale ta tarczyca u mnie jest niepewna,bo mam wole to raz ,a dwa to raz z krwi powyżej normy ,a raz na granicy ,mam wrażenie,że mnie dusi ,a jak dusi to rak no i ta chrypa,kaszel ...:)) No nic ,idziemy dalej z tym koksem,kiedyś to musi się skończyć tak czy inaczej nie? <okey>
Hej kochana. Jak się pytasz google o diagnozę to równie dobrze możesz zapytać MNIE. Tak samo wiarygodne źródło informacji. Moja diagnoza brzmi ze nie masz raka niczego i jeszcze ci siè uprzykszy wnuki bawić 😏

A tak to wiem jak łatwo się wypowiadać i doradzać ale strach to jednak strach, sama sram w gacie więc rozumiem Cię doskonale co przychodzisz. Ale sądzę że to nerwica tylko. Mimo wszystko strach jest prawdziwy.
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Browar

2 kwietnia 2018, o 16:00

JestemNadzieja pisze:
Hej. U mnie znow sie zaczelo. Ciagle nad ranem lub w nicy wybudzaja mnie ataki. Myli mi sie jawa ze snem. Rano nie moge spac. Zaczyna mna nosić. Za dnia jestem odcieta od swiata. Wszystko logicznie rozumiem rozmawiam z ludzmi jezdze autem.. normalnie rozumuje ale jestem odcieta zlekniona mam dd i takie napiecia w ciagu dnia. Napiecia w ktorych taki wiekszy lęk odczuwam i mam migawki rozne w glowie.. zwykle obrazy myslowe. Ciagle mysle ze powoli strace zmysly.
Hej Mam dokładnie tak samo jak ty. Pełno obrazów myślowych takie skołowanie czasem. Mocne sny które ciężko odróżnić od zeczywistosci, No i przedewszystkim to uczucie ze zbliża się powoli utrata swiadomosci i kontroli. Za 3 tyg ślub i czuje ze się nasilają te dziwne stany. Masa mysli ze coś pójdzie nie tak, moze się potkne, czy stracę przytomność albo mnie zamuruje i niebede mógł słowa wydusić na przysiędze.
Wartyw

2 kwietnia 2018, o 16:11

Witam, mój największy objaw to szybkie bicie serca przez cały dzień. Puls rano po wstaniu na siedząco mam około 100, na stojąco skacze do 120-125 o się potrafi utrzymywać tak do późnego popołudnia. Żeby ku wieczorowi opadać. Wieczorem potrafię mieć 75 w spoczynku na siedząco i 90 na stojąco.

Obawiam się, ze to POTS posturalna tachykardia ortostatyczna.

Proszę napiszcie jaki macie puls po wstaniu, jeżeli np na siedząco macie koło 100.
Awatar użytkownika
JestemNadzieja

2 kwietnia 2018, o 19:12

Browar pisze:
JestemNadzieja pisze:
Hej Mam dokładnie tak samo jak ty. Pełno obrazów myślowych takie skołowanie czasem. Mocne sny które ciężko odróżnić od zeczywistosci, No i przedewszystkim to uczucie ze zbliża się powoli utrata swiadomosci i kontroli. Za 3 tyg ślub i czuje ze się nasilają te dziwne stany. Masa mysli ze coś pójdzie nie tak, moze się potkne, czy stracę przytomność albo mnie zamuruje i niebede mógł słowa wydusić na przysiędze.

Czasem nie mam juz do tego siły . Jestem zmeczona a nie moge sie położyć bo nie moge sie zrelaksowac. Nosi mna ciagle. Musze sie ruszac a nie mam juz siły
Prosze Boga zebym umarla bo nie mam juz siły
Browar

2 kwietnia 2018, o 19:46

JestemNadzieja pisze:
Browar pisze:
JestemNadzieja pisze:

Czasem nie mam juz do tego siły . Jestem zmeczona a nie moge sie położyć bo nie moge sie zrelaksowac. Nosi mna ciagle. Musze sie ruszac a nie mam juz siły

A masz tak ze jak zamkniesz oczy to odrazu masz obrazy myślowe i rzekę mysli ? Często tez dostaje takiego 10-15 sekundowego nasilenia dd i wtedy wszystko jest takie baśniowe i nie realne.
Awatar użytkownika
Celine Marie

2 kwietnia 2018, o 19:57

ewagos pisze:
2 kwietnia 2018, o 09:22
Kurcze ja też mam stracha, jutro jestem umówiona na biobsję tarczycy.Waham się czy jechać czy przełożyć.Trochę jestem przeziębiona.poza tym okropnie się boję ,ostatnia biobsja 5 lat temu naprawdę mnie bolała,narazie boję się biobsji,po będę bała się jej wyniku tym bardziej ,że w rodzinie były przypadki raka tarczycy.Już nie wiem co robić , najbardziej niepokoi mnie to ,że w ubiegłym roku guzki minimalnie ale podrosły.Celine a ciebie endokrynolog nie kieruje na biobsje? co do duszności to jak gdzieś już pisałam moją mamę wiecznie dusiła niby tarczyca od kilku lat już jej nie ma i nadal ją dusi więc jednak to nerwica tak dokucza a nie tarczyca
Nie byłam u endokrynologa bo u mnie czeka się 3 lata na wizytę,na biopsję skierował mnie chirurg onkolog do którego trafiłam od rodzinnej bo do niego są mniejsze kolejki ale on powiedział,że większość kobiet z tarczycą ma guzki i w sumie mogę je badać ,a nie muszę,więc machnęłam ręką szczególnie,że to straszny zabieg jak sama zresztą wspomniałaś.Za 3 tygodnie mam drugie USG,jeśli guzki się powiększyły to może zdecyduję się na tą biopsję ale jeśli to rak to wiem,że nie będę walczyć,żadne operacje,chemioterapie nie wchodzą w grę tylko od razu tory.
JestemNadzieja pisze:
Browar pisze:
JestemNadzieja pisze:

Masz siłę ,bo żyjesz mimo wszystko,ciągniemy to piekło mając nadzieję,że kiedyś minie,musisz w to wierzyć
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Awatar użytkownika
JestemNadzieja

2 kwietnia 2018, o 20:58

Browar pisze:
2 kwietnia 2018, o 19:46
JestemNadzieja pisze:
Browar pisze:

A masz tak ze jak zamkniesz oczy to odrazu masz obrazy myślowe i rzekę mysli ? Często tez dostaje takiego 10-15 sekundowego nasilenia dd i wtedy wszystko jest takie baśniowe i nie realne.
Ogolnie mam rozp...dol w glowie. Jakies obrazy z du.py... jakby wspomnienia,niewyrazne flashbacki ktorym towarzyszy napiecie lęk. Mam tez zwykle ibrazy myslowe ze np jem zupe a w rzrczywistosci ide do sklepu
Jak zamykam oczy to mam pelno obrazow ale sie nimi nie przejmuje. Najgorsze sa niewyrazne obrazy ze np zabieraja mnie do psychiatryka. ..
ODPOWIEDZ