No właśnie jakiś czas temu postanowiłem coś z tym zrobić...słuchaj historią jest taka.Celine Marie pisze: ↑21 lutego 2018, o 17:14I nic z tym nie robisz? Możesz przez to funkcjonować? mnie zwala z nóg ten uścisk bo to nie jest ból jako ból tylko jakby właśnie nacisk/wypychanie od środka ,takie uczucie jakby coś gniotło mi czoło,aż ciężko mi powieki podnosić ,trudno to opisaćcoyot.inc pisze: ↑21 lutego 2018, o 16:08
Celinę mogę cię chyba jakoś pocieszyć. Ja mam ból lewej strony głowy, twarzy itp. Np. jak mnie boli głowa to tylko lewa strona. Bardzo często mam ból w oczodole pod lewym okiem i jest to bardzo częsty ból i męczący. Oczywiście badałem się dodatkowo chodzę do okulisty bo mam wadę i na początku miałem jakieś podejrzenie jaskry ale lekarz okulista mówi, że nic tam nie ma i jest wszystko ok. Uciska mnie tak jakby gałka oczna. mam zamazany obraz, bolą mnie zatoki i wszystko co znajduje się po lewej stronie głowy...także są ludzie którzy mają podobne objawy co ty![]()
2 lata temu mówię - "Nie, kuzwa muszę w końcu zdiagnozować te bóle lewej strony głowy, oczodołów. Okulista mówi, że wszystko jest ok więc pójdę do neurologa". Poszedłem do neurologa i dostałem skierowanie na rezonans magnetyczny i było tam napisane sprawdzić demielizizację. I wiesz co się stało....oczywiście otworzyłem google i wyskoczyło SM....czujesz...SM no i ten czas gdzie czekałem na badanie, pozniej na wynikiu no to byłto najgorszy okres w moim życiu od tamtego momentu mocno u mnie wkręciłą się NERWICA. tzn. wtedy pierwszy raz miałem stany derealizacji i depersonalizacji wtedy oczywiście nie wiedziałem oc to jest i wiadomo, że okrutnie się przestraszyłem i od tamtego momentu "leczę" się na NERWICĘ - neurolog po obejrzeniu wyników przepisał mi ....... SSRI - sertralinę...czyli już wiedziała, że z głową wszystko ok, tylko chore są myśli, emocje itp

A teraz jakiś czas temu byłem na TK zatok no i są jakieś tam zmiany ale bez szału...wiesz ja te bóle mam głównie jak jest zima, wiesz zimno, zablokowane zatoki itp. No robię coś z tym ale jak to mój kumpel lekarz powiedział - 80% ludzie ma coś z zatokami. Idę niedługo do laryngologa i zobaczę co powie...dodatkowo zapisałem się na wizytę do Kajetan - bo mam już właściwie kilkanaście lat piski w uchu właśnie głównie w lewym...no ale wizyta dopiero w listopadzie